Gehandicapte golfers spelen op Portugal Masters Algarve

Gisteren is de 10e editie van het populaire golftoernooi Portugal Masters van start gegaan in de Algarve. Nieuw dit jaar is de deelname van professionele gehandicapte golfspelers aan het toernooi. Naast de beste golfspelers van Europa zijn er verschillende gehandicapte golfers aanwezig, die een balletje slaan.

portugal-masters-golf-mensen

Recent werd aangekondigd dat de Europese Gehandicapten Golf Association (EDGA) de officiële partner van het evenement is. Speciaal voor deze samenwerking is een bijzonder programma ontwikkeld, van verschillende demonstraties tot clinics door gehandicapte professionele golfers. Deze activiteiten vinden zaterdagmiddag 22 oktober plaats op de Oceânico Victoria golfbaan.

 

 

Na afloop van de demonstraties en clinics worden zes gehandicapte professionele spelers en twee lokale junior golfers uitgenodigd, om 18 holes te spelen. Onder de zes, is de befaamde Manuel de los Santos uit de Dominicaanse Republiek, wiens been is geamputeerd. Hij speelt met handicap vier.

 

 

De fondsenwerving die tijdens de Portugal Masters wordt gedaan, maakt het voor de EDGA mogelijk proefprojecten uit te voeren in heel Portugal, zodat het spelen van golf voor iedereen toegankelijker wordt. Onder andere worden er speciale trainers en coaches opgeleid voor kinderen met een handicap. Waarbij ze op bezoek gaan bij revalidatiecentra en gehandicapten-organisaties, om golf te promoten onder jongeren. Dit draagt bij aan de algehele promotie van golf in Portugal.

Zowel de Algarve en Turismo de Portugal zijn blij dat het gehandicapten golf op zo’n prominente wijze aanwezig is tijdens het meest prestigieuze professionele golftoernooi van Portugal.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.