Kunst & Cultuur ontmoet wintersport in Stubai

Stubai, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, biedt meer dan alleen maar sneeuwpret. Een van de hoogtepunten dit winterseizoen is de première van de multimediale ski- en dansperformance GAIA – Stubai Mother Earth, op 17 februari 2016. Als je niet kunt wachten op deze grandioze ski- en dansperformance, geniet dan van een van de spectaculaire ski night shows, slee van de berg af tijdens het Slee ‘Testival’ of kom stunten in het Stubai Zoo Snowpark. Nog niet overtuigd? Kijk voor deze en veel andere activiteiten in de verse Stubai evenementenkalender.
stubai-sneeuw-berg-skiseizoen

Stubai Gletsjer

Dankzij de Stubai Gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, heeft het gebied een lange winter voor de boeg met sneeuwgarantie van oktober tot juni. Zelfs deze herfst kun je al genieten van wintersport in Stubai, bovendien is dat ook dé tijd van het jaar dat de evenementen en de vrolijke bedrijvigheid in de regio beginnen.

 

 

Op de gletsjer is voor iedereen iets te beleven. Freestyle skiërs en snowboarders moeten op 22 en 23 oktober in het Stubai Zoo Snowpark zijn. Er zijn veel uitdagende en creatieve obstakels in het park, voor ieder niveau, of je nou op een board staat of op twee ski’s.

 

 

Ski night shows bij het Schlick 2000 Ski centrum

Om alvast de smaak te pakken te krijgen van het spektakel van de GAIA show, kun je terecht bij de ‘Night of Colours’ bij het Schlick 2000 Ski centrum tijdens de ski night show. Vanaf 28 december is de bijzondere show elke woensdag te zien met licht, lasers en vuur.

 

 

Het Slee ‘Testival’ in Neustift

De Elfer in Neustift is dé sleehelling in Stubai. De drie natuurlijke sleebanen kunnen getest worden tijdens het tweede Slee Testival op 13 en 14 januari 2017. Test hier de nieuwste sleeën, doe mee aan sleeraces en maak kans op leuke prijzen. De hellingen worden verlicht tot en met 1 uur ’s nachts, dus hier moet je zijn voor sneeuwplezier de klok rond.
stubai-ski

GAIA – Stubai Mother Earth

Stubai zal schudden op haar grondvesten wanneer GAIA – Stubai Mother Earth, een multimediale ski- en dansperformance in première zal gaan in Neustift op 17 februari 2017. Een piste in het Milders district zal getransformeerd worden in een adembenemende filmset om het verhaal te vertellen van het dreigende einde van de wereld. De show die geregisseerd wordt door de wereldberoemde danser en choreograaf Enrique Gasa Valga zal twee keer worden uitgevoerd, op 17 en 24 februari. Kaarten zijn online te koop.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.