Ga op een groot drijvend walhalla speciaal voor alle lekkerbekken

CLIA Nederland, brancheorganisatie van cruiserederijen, zet de maand oktober alles op alles om de Nederlandse vakantieganger te verleiden een cruise te plannen. Liefde gaat door de maag, daarom deze week alle aandacht voor een cruise als culinaire reis langs rijke smaken van topchefs en wereldkeukens.

schip-eten

Cruiserederijen zijn zeer voortvarend in het introduceren van nieuwe culinaire experiences. Je eigen menu samenstellen via de iPad, chique hotdogs proeven, de fijnste bubbels in champagnebars, zelf cupcakes versieren, een mozzarellabar of een gezonde bar met lactose- en glutenvrije gerechten, zijn slechts een greep uit de vele culinaire mogelijkheden. Een trend is het aan boord halen van topchefs. Wordt het vanavond het beste van Jamie Oliver? Topgastronomie van de Japanse meester-chef Nobu Matsuhisa of proef de Librije van Jonnie Boer?

 

 

Het motto van cruisen: alles kan maar niets hoeft. Cruisen betekent aanschuiven waar je maar wilt; in feite zijn cruiseschepen een groot drijvend walhalla voor lekkerbekken en foodies. Van gastronomie op sterrenniveau tot huisgemaakte pizza’s naar geheim Italiaans recept. De meeste gerechten, van ontbijt tot diner, worden versbereid, waar mogelijk met lokale ingrediënten en zijn seizoensgebonden.

 

 

Afhankelijk van de cruiserederij is uit eten gaan informeel en casual, elegant dineren in gala of alles wat daar tussenin zit. Extra bonus: cruises zijn altijd volpension, drankjes zijn in- of exclusief afhankelijk van de rederij en voor specialiteiten- en à la carte restaurants geldt vaak een toeslag.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.