Rotterdams natuurfilmfestival trapt af met Levende Rivier

Liefhebbers van natuurfilms kunnen eind oktober weer hun hart ophalen. Donderdag 27 oktober trapt de 2e editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam af.

Soul of the Elephant

Soul of the Elephant

Natuur- én onderwaterfilms

In Cinerama worden 4 dagen lang meer dan 80 natuur- én onderwaterfilms van over de hele wereld vertoond. Welke dit zijn, wordt de komende periode bekend gemaakt via Facebook. Het festival opent met de openingsfilm Levende Rivier van Ruben Smit, bekend van de Nieuwe Wildernis. Voorafgaand aan deze openingsfilm zal Smit een introductie geven. De kaartverkoop van het WFFR festival dat van 27 tot en met 30 oktober duurt, begint op 1 oktober

 

 

Ooit weleens gehoord van lichtgevende dieren? Niet alleen de openingsfilm van Ruben Smit is het bezoeken waard er staan nog veel meer pareltjes op het programma, zoals bijvoorbeeld de nieuwste film van sir David Attenborough: Light on Earth waarbij de kijker wordt meegezogen in de fascinerende wereld van lichtgevende dieren. Of een wonderlijke wereld veel dichter bij huis, de natuur in de grote stad: RTL Nieuws presentatrice Merel Westrik produceerde de natuurfilm Amsterdam Wildlife over (wilde) dieren die hun thuis hebben gevonden in Amsterdam. Maar liefst meer dan 80 natuurfilms van over de hele wereld passeren de revue tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam, voor iedere natuurliefhebber van elke leeftijd wat wils.

 

 

Na de film naar het Natuurcafé

De natuur beperkt zich niet alleen tot het witte doek, ook in het natuurcafé in de foyer van de Rotterdamse bioscoop staan natuur en milieu centraal. De foyer wordt omgetoverd tot festivalhart vol prachtige orchideeën, waar filmgangers elkaar ontmoeten en kunnen genieten van biologische hapjes en cocktails van bloemen, zaden en kruiden. Gastvrouw Anna Visser ontvangt op zaterdag 29 oktober bekende en onbekende gasten in het natuurcafé.

De Jacht

De Jacht

Filmmakers van de toekomst

Jong geleerd, is oud gedaan. Om jonge filmmakers in spé een podium te bieden heeft OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, in samenwerking met het Wildlife Film Festival Rotterdam een natuurfilmwedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar georganiseerd. De beste natuurfilm wordt zaterdag 29 oktober gekozen. Voor wie ze liever gewoon kijkt in plaats van monteert, heeft het WFFR op zaterdag 29 en zondag 30 oktober een speciaal jeugdprogramma met leuke natuurfilms.

Niet voor pussy’s

Speciaal voor het WFFR is er een compilatie gemaakt van de televisieserie Fauna & Gemeenschap van zangeres Frédérique Spigt en museumbioloog Kees Moeliker waarmee het tweetal in 2009 en 2010 furore maakten op de Nederlandse tv-buis. Deze ‘Fauna & Gemeenschap – The movie’, waarin Spigt en Moeliker de kijkers een bijzondere blik op Rotterdamse dierenwereld voorschotelen, wordt eenmalig vertoond. De film over hardcore stadsnatuur is niet voor de jonge kijkers geschikt. Kijkers met een zwakke maag krijgen het zwaar. Op donderdag 27 oktober geeft het duo Spigt & Moeilijker na afloop van de film een kort optreden.

riverintheskyfoto3

Bekijk films in Virtual Reality

Nog dieper de natuur- en onderwaterwereld induiken? Met een Virtual Reality bril lijkt het alsof je midden in de natuur staat. Om de film nog intenser te laten beleven biedt het WFFR haar bezoekers 4 dagen lang gratis de kans om natuurfilms met het zogenaamde Virtual Reality (VR) te ervaren. Met een VR bril kan er gekeken worden naar onder meer een speciaal gemaakte korte VR film van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

WFFR VARA Vroege Vogels Zondag

De Nederlandse natuurfilms Amsterdam Wildlife, Polder, Levende Rivier en De Bever tonen aan dat je voor een prachtige natuur echt de landsgrenzen niet over hoeft. Het WFFR selecteerde deze 4 films als absolute must see en draait ze alle 4 achterelkaar op zondagochtend 30 oktober tijdens de WFFR VARA Vroege Vogels Zondag. Ook voor op de agenda zondag: voor de echte Attenborough fans is er die dag The Best of Sir David Attenborough’s The Hunt!

De jacht

De jacht

WFFR Awards

Voordat de 2e editie van het WFFR festival wordt afgesloten met de slotfilm Gorongosa vindt de prijsuitreiking plaats in de foyer. Er worden prijzen uitgereikt voor beste film, bewustwording, milieu, onderwater en duurzaamheid.

Het WFFR

WFFR hoopt meer bewustzijn te creëren voor de natuur in het algemeen en dieren in het bijzonder. WFFR is een privaat initiatief van vrijwilligers en is geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films. Het festival is organisatorisch ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk en werkt samen met onder meer Natuurmonumenten, VARA, National Geographic, Provincie Zuid-Holland en de ASN Bank. Het Wildlife Film festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.