Franse bergen kleuren wit

Hoewel in Nederland de 1e herfststorm nog moet komen, kleuren de Franse bergen winters wit. In Montgenèvre dronk men koffie op een besneeuwd terras, terwijl de sneeuw van de auto’s moest worden geveegd in Val Thorens.

sneeuw-vogelhuisje-frankrijk

Aankomende wintersportseizoen

Deze 1e sneeuwval is een mooi begin voor het aankomende wintersportseizoen, dat in Frankrijk al gestart is. In Tignes kan sinds 1 oktober geskied worden en in Les 2 Alpes gaat de gletsjer op 22 oktober open.

 

 

Vanaf 26 november gaan ook andere skigebieden in de Alpen en Pyreneeën open, zoals Val d’Isère en Peyragudes. Deze openingen gaan gepaard met luisterrijke evenementen, die ook de rest van het seizoen de bergdorpen blijven animeren.

 

 

Een overzicht van de gevallen sneeuw in verschillende gebieden:

bloemen-paars-sneeuw

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.