Zuid-Tirol viert de nieuwe oogst met de ‘Törggel’-traditie

Wie met volle teugen wil genieten van de kleurrijke herfst is op een van de Roter Hahn vakantieboerderijen aan het juiste adres. De oogsttijd is niet alleen perfect om van alles te beleven, maar deze periode is ook ideaal om te genieten van zelfgemaakte Zuid-Tiroler specialiteiten.

Roter Hanh boerderij

Roter Hanh boerderij

kwalitatief hoogwaardige producten

Het kwaliteitslabel voor boeren-accommodaties in de Italiaanse regio Zuid-Tirol laat gasten uit 1e hand kennismaken met de veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige producten van de boerderij. Een boerderij of een boerencafé is dé locatie om de Zuid-Tiroler herfsttraditie ‘Törggelen’ te beleven. Maar liefst 23 Roter Hahn boerencafé zijn geselecteerd als locatie om het traditionele oogstfeest te vieren.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Als de dagen korter worden, is dit zelfs in het zonovergoten Zuid-Tirol het teken dat de herfst in aantocht is. De bossen beginnen te verkleuren, de fruitboeren halen de oogst binnen, de wijnboeren persen hun druiven en de dieren op de bergboerderijen genieten van hun laatste warme dagen op de bergweide. Kortom: de hoogste tijd voor de boeren en gasten om te genieten van de oogst. Bijvoorbeeld met ‘Törggelen’, een oud gebruik waarbij de jonge, net geproduceerde wijnen worden geproefd in combinatie met geroosterde jonge kastanjes en zelfgemaakte specialiteiten. Na een wandeling door de Zuid-Tiroler dalen schuiven gasten bij de boer aan en genieten van deze Zuid-Tiroler herfsttraditie.

 

 

Traditioneel Törggelen bij de Roter Hahn boerencafés

Alleen wijnen van de eigen wijnboerderij, kastanjes uit Zuid-Tirol en authentiek boerenmaaltijden met minimaal 30% aan ingrediënten van de eigen boerderij, dat zijn de voorwaarden waar de 23 deelnemende Roter Hahn boerencafés (Buschenschanken) aan moeten voldoen. Behalve goede wijn, gepofte kastanjes en lokale specialiteiten bieden de boeren ook rondleidingen en wijnproeverijen aan. De deelnemende boerencafés zijn gelegen langs de ‘kastanje’-route ‘Keschtn-trail’ in Valle Isarco/Eisacktal en rondom de steden Bolzano en Merano. Gasten genieten van deze boerentraditie tot eind november.

Herfst op de Roter Hahn boerderij in Zuid-Tirol ©Frieder Blickle

Herfst op de Roter Hahn boerderij in Zuid-Tirol ©Frieder Blickle

Delicatessen van de boer

Vakantiegangers die op een van de Roter Hahn vakantieboerderijen verblijven, maken niet alleen kennis met het boerenleven, maar ook met de boerengastronomie. Groenten rechtstreeks van het land, fruit uit eigen boomgaard of kruiden uit eigen tuin. Daarnaast organiseert de boerin kooklessen met streekproducten voor haar gasten. Tijdens deze cursus wordt niet alleen de 1e wijn van het seizoen geproefd, maar ook het 1e appelsap van de nieuwe oogst. Kinderen bakken koekjes of helpen de boer met de bereiding van brood.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.