In deze steden vier je de engste nacht van het jaar

Krijg je ook al slapeloze nachten bij de gedachte aan 31 oktober, de griezeligste nacht van het jaar? Halloween staat weer voor de deur en dat betekent voor steeds meer mensen een nachtje spoken jagen. Accommodatie-expert Hotels.com heeft 5 gruwelijk griezelige bestemmingen voor je geselecteerd. Eng, enger, engst!

spookhuis-hotel-com-halloween

Parijs, Frankrijk

Parijzenaren laten Halloween ook niet zomaar voorbij gaan. Op de avond voor Halloween staan er lange rijen voor de winkels met verkleedkleding, want elke populaire nachtclub of disco nodigt haar gasten uit voor een fancy Halloween party.

 

 

Maar ook voor families is er genoeg te doen, bijvoorbeeld in het Asterix Park, dat met Halloween verandert van een Gallisch dorp naar een spookstad, of het spectaculaire Disneyland, waar je je even waant in het decor van een ijzingwekkende horrorfilm. In Parijs verblijf je aan de rand van de spookachtige ondergrondse catacomben in het Hotel du Midi Paris Montparnasse. Pas op, alleen voor de echte durfal.

 

 

Helsinki, Finland

Inwoners van Helsinki kunnen er geen genoeg van krijgen; ze vieren maar liefst een hele week Halloween met spinnenwebben, skeletten en pompoenen. Rondom de nacht van Halloween zijn er allerlei feesten in verschillende clubs in de wijk Lappeenranta. Bereid je voor op veel feestgangers in zorgvuldig gekozen kostuums. De Finnen zullen geen kans onbenut laten om je de stuipen op het lijf te jagen. Je bent gewaarschuwd! Na een griezelig feestelijke avond kun je overnachten in het oudste hotel van Helsinki, het Hotelli Seurahuone Helsinki, waar spoken schijnen rond te dwalen.

pompoen-halloween-eng

Darmstadt, Duitsland

Hier wordt Halloween serieus genomen zoals alleen de Duitsers dat kunnen. Zo zijn steden zijn gevuld met grote en kleine monsters, maar de engste belevenis ligt ver buiten de stadse sferen. De bekendste is het Frankensteinkasteel in Darmstadt. Het gerucht gaat dat de geest van de eigenaar nog steeds ronddoolt in het middeleeuwse fort. Na de spookachtige tour ben je toe aan wat frisse lucht en een traditionele maaltijd – en laten ze dat nu net serveren hier. Dacht je bij te komen in het Hotel Huttl nabijgelegen Worms? Niet als je je bedenkt dat er onder de hoofdstraat een groot gangenstelsel zit, waar geesten van soldaten van de Tweede Wereldoorlog nog altijd veel kabaal schijnen te maken.

Warwick Castle, Engeland

Als je echte Britse horror wil ervaren, dan moet je met Halloween een bezoekje brengen aan Warwick Castle. Zodra de nacht valt komen er enge wezens tot lezen in het oude kasteel. Als je je tickets online boekt, ontvang je een fijne korting. Blijf gerust nog wat langer griezelen in Engeland, want in de dagen na Halloween worden levensgrote Guy Fawkes poppen – de man die het parlement probeerde op te blazen, maar wat werd tegengehouden – verbrand en is er veel vuurwerk door het hele land. Nu maar hopen dat de luide knallen de geesten in het nabij gelegen Ettington Park Hotel, waar geregeld ‘ghost hunts’ worden georganiseerd, niet wakker maakt.

Edinburgh, Schotland

De Schotse stad Edinburgh wordt niet geheel onterecht de Stad van de Geesten genoemd. In elk donker steegje wachten verloren zielen op verdwaalde reizigers. Het kost dus heel wat moed om hier met Halloween rond te struinen. De griezeligste plek van de hele stad is in de ondergrondse opslag, waar Burke en Hare vroeger de lichamen van hun dode slachtoffers verkochten. Als je hier een onbehagelijk gevoel bekruipt, dan is het beter om hiernaar te luisteren. Een schrale troost: de tourguides bieden je een glas rode wijn aan tegen de ergste angst. ’s Nachts kun je maar beter met één oog open slapen, als je slaapt in het Dalhousie Castle Hotel, waar het niet pluis schijnt te zijn.

Durf jij het aan om de engste nacht van het jaar door te brengen op één van deze griezelbestemmingen? Hotels.com is al 25 jaar een leidende accommodatie expert, dus bekijk de website voor hotels waar je na een nacht spoken lekker kunt slapen of het plannen van je volgende reis.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.