Friends with benefits

Vanaf heden is online reisorganisatie WeFlyCheap.nl ook te vinden als vriend op WhatsApp. Met deze innovatieve app-service ontvangen klanten door middel van pushnotificaties de beste deals van WeFlyCheap.nl direct op hun smartphone. Een unieke service voor de klant.

fotopers-weflycheap-whatsapp-voorbeeld

Een klant wordt een vriend

Ruud Raaijmakers, eigenaar van WeFlyCheap.nl en medebedenker van de service vertelt: ‘Waarom we dit hebben gedaan is simpel. Bij WeFlyCheap zitten een aantal experts dagelijks te zoeken naar de allervoordeligste deals. Wanneer zo’n extreme deal gevonden is, wordt deze geplaatst op de website, maar ook op social media als Facebook en Twitter. Met de WhatsApp service kan er snel contact gemaakt worden met de klant na het vinden van een topdeal. Tegenwoordig draagt bijna iedereen zijn of haar smartphone bij zich. De echte superdeals zijn vaak al snel weg en juist daarom willen mensen deze via WhatsApp ontvangen, zodat ze nooit meer een top-deal mislopen.’

 

 

Uit het jaarlijks terugkerend National Social Media Onderzoek 2016 blijkt dat WhatsApp het grootste social media platform is. Maar liefst 9,8 miljoen Nederlanders maken gebruik van de service. Na WhatsApp volgt Facebook met 9,6 miljoen gebruikers. Raaijmakers: ‘Met de WhatsApp service willen we een laagdrempelige opzet creëren en zo dienen als vriend van onze klant. Door middel van deze service ben je als bedrijf toegankelijk voor de klant. Een klant wordt op deze manier een vriend van de organisatie.’

Unieke service

De service is anders dan de al bestaande WhatsApp klantenservices. Raaijmakers: ‘De interactie die gecreëerd wordt met de klant bestaat niet uit over en weer chatten. Geïnteresseerden kunnen zich voor de service aanmelden en krijgen zo de beste deals toegestuurd via WhatsApp. Zo zien wij of er veel respons ontstaat. We kunnen inzien of klanten de berichten lezen en of ze daadwerkelijk naar de website gaan om de deal te bekijken.’

 

 

Met het oog op de toekomst is WeFlyCheap van plan de service nog verder uit te breiden. ‘Tegenwoordig zie je steeds meer online communities opkomen. Met deze service is dat ook mogelijk. Klanten worden op deze manier zelf participant van een WhatsApp-groep. Zo kunnen ze bijvoorbeeld reistips, kennis, ideeën, foto’s of video’s met elkaar delen,’ aldus Raaijmakers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.