Een cruise maakt vakantievieren kinderspel

De maand oktober staat geheel in het teken van cruisen, als het aan CLIA Nederland, brancheorganisatie van cruiserederijen, ligt. Doel? Het wegnemen van vooroordelen en het promoten van cruisen als geweldige en bereikbare vakantie. Te beginnen voor gezinnen met kinderen.

boot-water-cruise

Een cruiseschip, ultieme luxe op zee

Een cruiseschip heeft de luxe van alles binnen handbereik voor de ultieme vakantie met kinderen. Denk: spectaculaire waterparken, sporten voor kids, gamerooms, kinderrestaurants en oog in oog staan met Peppa Pig of Mickey Mouse, al varend over de wereldzeeën.

 

 

Op een schip is overal leven in de brouwerij en vervelen is uitgesloten, alleen al ronddwalen over de tientallen scheepsdekken is een groot avontuur. En terwijl de kinderen zich vermaken op glijbaan, ijsbaan of klimmuur hebben de ouders tijd om te lezen en te zonnen, afgewisseld met een welverdiend uurtje wellness of uitgebreide lunch. Zo voelt vakantie voor iedereen als een beloning. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: de meeste cruiseschepen hebben professionele services, van nanny tot babyclub.

 

 

Absolute kers op de taart is samen nieuwe bestemmingen verkennen en op pad gaan in de havensteden en op eilanden waar het schip aanmeert. Extra fijn: de meeste cruiserederijen bieden flinke kinderkortingen of laten kinderen zelfs gratis meereizen.

Enkele top to do tips tijdens een family friendly cruisevakantie

 • De Skyride race van Carnival; wie fietst het snelst, hangend boven het dek en zelfs over de zee?
 • Dolfijnen en walvissen spotten met een spectaculaire high speed RIB boot tocht met Hapag Lloyd.
 • De Norwegian Aqua Racer, de nieuwste tandem waterglijbaan op zee. Met een tunnel lichtshow om de weg naar beneden nóg leuker te maken.
 • Voel hoe het is om te kunnen vliegen met de iFly skydiving experience van Royal Caribbean., een droom voor thrill seekers!
 • Leer met de hele familie de flamenco dansen in Barcelona met Celebrity Cruises.
 • Arrr, feest als een piraat tijdens een privé themafeest, met vuurwerk aan het eind van de avond. Plezier voor de hele familie aan boord van een Disney cruise!
 • De Formule 1 racewagen van MSC cruises. Voel hoe het is om Max Verstappen te zijn in deze verrassend echt aanvoelende race simulator.
 • Zelf pizza maken. Kleine zeevaarders leren aan boord van Fred. Olsen cruises hoe ze echte traditionele Italiaase pizza’s maken.
 • Wie is moedig genoeg om over de plank te lopen tijdens een Norwegian cruise? Dit onderdeel is een van de 99 spannende uitdagingen voor adrenaline junkies.
 • Een ‘stargazing at sea’ tour op het bovenste dek van Princess Cruises. Is de gloed van het Andromedanevel te zien? Op twee miljoen lichtjaar afstand is dit het verste object dat waarneembaar is voor het menselijk oog.
 • Peppa Pig. Oog in oog staan en spelen met het populaire biggetje en haar vrienden bij Costa Cruises.

Cruises, er gaat een wereld voor je open!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.