Nieuws uit de Franse skigebieden voor winter 2016-2017

Aanstaande zaterdag gaan de eerste Franse skipistes alweer open in Tignes: tijd voor een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de Franse skigebieden voor deze winter.

ski-gebied-lift-berg

Nieuwe liften, pistes en faciliteiten in de skigebieden

In Val d’Isère is het gebied rondom de Tête de Solaise volledig aangepast. Er komt een nieuwe 10-persoonsgondellift met stoelverwarming en wifi, de bestaande piste is vlakker gemaakt om tegemoet te komen aan beginnende skiërs, en bij het bergstation komt een loungeruimte waar men even kan uitrusten tussen het skiën door of een zelf meegebrachte picknick opeten.

In Plagne Montalbert komt er een nieuw model 6-persoons koppelbare stoeltjeslift. De aankomst- en vertrekstations zijn esthetisch en hebben minder impact op het milieu, en de stoeltjes bieden meer comfort.

 

 

Alpe d’Huez heeft investeringen à 350 miljoen euro aangekondigd, waarmee het dorp een facelift krijgt, er 4600 nieuwe toeristische bedden bijkomen in 4- en 5-sterrenaccommodaties, en waarbij de langverwachte verbinding tussen Alpe d’Huez en Les 2 Alpes een feit wordt. Op termijn wordt dit gebied zelfs met Les Sybelles verbonden. Aankomend seizoen wordt er in Alpe d’Huez al een eerste nieuwe combilift (met gondels en stoeltjes) in gebruik genomen in de Signal-sector, die 3 sleepliften vervangt.

Hippe hotels, chique chalets en comfortabele appartementen

In Val Thorens opent Fahrenheit 7 zijn deuren, een hip 4-sterrenhotel dat de nieuwe hotspot van Val Thorens belooft te worden. Het zit in het voormalige Mercure Hotel, dat in de jaren 70 één van de eerste hotels van Val Thorens was. Het speelse en kleurrijke interieur en de talrijke archieffoto’s op de muren zijn dan ook een knipoog naar die pionierstijd.

 

 

Guerlain Chicherit, Tignes’ beroemdste freeskiër en vooral stuntman, heeft na zijn chalet Quézac een nieuw luxe chalet geopend: Rock ’n Love. Het chalet is ingericht in een funky jaren 70-stijl, met oldtimers die als bed of biljarttafel dienen en een Wurlitzer-jukebox met meer dan 100 albums. Natuurlijk is ook qua comfort aan alles gedacht: er is een sportruimte, een massageruimte met hydrojets, een buitenjacuzzi en een binnenzwembad.

In La Clusaz opent deze winter Le Mendi Alde, een 4-sterrenresidentie, dat bestaat uit 5 chalets met in totaal 195 appartementen van 2-8 personen. Daarnaast is er een 4-sterrenhotel met 40 kamers, een bar-restaurant en een spa voor het hele complex.

Aftrap van het seizoen: Evenementen en openingsdata

In Tignes kan vanaf zaterdag 1 oktober alweer geskied worden. Later in de maand opent ook Les 2 Alpes (22 oktober), en vanaf eind november gaan de andere skigebieden open. De start van het seizoen is wel reden voor een feestje: in Les 2 Alpes vind je dan ook “Enjoy the Glacier” (22-23 oktober) en de “Decathlon High Test” (29-30 oktober), een snowboard- respectievelijk ski-evenement, en in Val Thorens op 26-27 november “La Grande Première”, een openingsevenement met materiaaltests en DJ’s.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.