Rondleidingen in Barcelona’s Gòtic wijk voor toeristen met een beperking

Vandaag is het World Tourism Day en daarom dag organiseerde Turisme de Barcelona een extra toegankelijke georganiseerde rondleiding in de wijk Gotico. De rondleiding is opgezet voor mensen met een beperkte mobiliteit en Turisme de Barcelona zet zich in voor hen die extra begeleiding nodig hebben tijdens het bezoeken van de stad.
barcelona-rondleiding-gehandicapten-cathedraal-barcelona

Lokale & internationale toeristen

De tours zijn specifiek ontwikkeld voor lokale en internationale toeristen met een beperking. De tour duurt ongeveer 1 uur en brengt dit type toerist langs alle bezienswaardigheden via toegankelijke wegen in de Gotische wijk, juist voor hen die van een rolstoel en/of krukken afhankelijk zijn om zich te verplaatsen. Voor slechthorenden is er een tolk die de uitleg van de gids in gebarentaal uitbeeldt.
barcelona-rondleiding-gehandicapten-toespraak-bordes

 

 

Gids Artur Costa van Barcelona Guide Bureau vertelt enthousiast over de rondleidingen:

“Er is veel vraag in Catalonië van mensen met een handicap naar deze rondleidingen. Daarom heeft Barcelona Turismo samen met de Catalaanse Federatie ECOM en het PREDIF deze Easy Walking Tours ontwikkelt. De tours worden in kleine groepen van 6-10 man gegeven zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Op verzoek is het mogelijk hier wijzigingen aan te brengen”

De tour start elke eerste en 3e vrijdag van de maand in het Catalaans/Spaans om 12h en in het Engels om 10 uur in de ochtend. Startpunt is het Tourist Office op Placa de Sant Jaume in Barcelona. Tickets kosten €13,50 per persoon.

barcelona-rondleiding-gehandicapten-toespraak-2

 

 

barcelona-rondleiding-gehandicapten-interview-gotica

barcelona-rondleiding-gehandicapten-interview

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.