Ondernemers laten kansen liggen op Vlaamse en Duitse markt

Als het gaat over meer toeristen uit het buitenland dan lijken markten als China, Rusland en Brazilië booming business. Diverse ondernemers vertalen hun websites en nemen native personeel aan

nederland-loopt-de-polonaise-op-de-itb-in-berlijn-duitsland13-1024

Dankjewel buurlanden

Toch blijkt uit cijfers van het NBTC dat onze buurlanden nog altijd verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van buitenlandse inkomsten. Tijdens de 6e editie van de Nationale Netwerk Lunch heeft Pleisureworld daarom aandacht voor de kansen op onze buurmarkten.

duitse-gast-in-beeld-1024

Trendwatcher Hans van Leeuwen: “Natuurlijk zijn verder weg gelegen groeimarkten interessant, zeker omdat het vaak lijkt te gaan om “big spenders”. Kijken we echter naar de massa, dan moeten we het in Nederland nog steeds hebben van onze buurlanden. Duitsland op nummer één, gevolgd door opkomende markt België en runner-up Verenigd Koninkrijk.”

 

 

Met hagel schieten heeft geen zin: het is vooral belangrijk te weten om welke buitenlandse toeristen het gaat. Wie zijn het, waar komen ze precies vandaan en welke gewoontes stellen zij op prijs? Wat is gastvrijheid als het gaat over de verschillen tussen een Duitse of Belgische gast? Tijdens de Nationale Netwerk Lunch gaan “native” marketeers in op de Duitse en Belgische toeristenindustrie.

 

 

Van belang voor de totale leisure industrie

De Nationale Netwerk Lunch is er dit jaar op gericht om recreatieondernemers, beleidsmakers en marketeers te inspireren en te stimuleren om nog beter in te spelen op het toerisme vanuit buurlanden. Denk hierbij aan de grotere campingbedrijven, vakantie- en bungalowparken en de dagrecreatie en attractieparken. Ook voor regionale en provinciale overheden is inkomend toerisme van groot belang. Neem bijvoorbeeld Zeeland, De Veluwe of de Wadden Eilanden. Maar ook de shoppingmalls hebben te maken met grote buitenlandse bezoekersstromen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.