Idaho lanceert virtual reality videoreeks

Recent heeft de Amerikaanse staat Idaho een reeks 360º graden video’s geïntroduceerd. De consument kan nu vanuit huis kennismaken met Idaho en activiteiten beleven alsof ze al ter plaatse is.

mensen-op-paarden-in-bos-idaho

Idaho Tourism is een van de weinige verkeersbureaus uit de Verenigde Staten die een 360º graden videoreeks geïntroduceerd heeft in haar marketing activiteiten. “We zijn trots dat we deze opkomende technologie kunnen inzetten, en zo consumenten de kans kunnen geven om de bestemming virtueel zelf te laten ervaren. Het is de ideale manier om iedereen, waar ook ter wereld, te tonen dat Idaho bijzonder veel spannende activiteiten te bieden heeft” zegt Diane Norton, Manager bij Idaho Tourism.

Video’s breed ingezet

De 360º graden video’s worden ingezet op verschillende social media kanalen, waaronder Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Daarnaast kan de consument de video’s ook bekijken op de website van Idaho Tourism. In de vier eerste 360º graden video’s die Idaho heeft gemaakt, ontdekt de kijker alles over de outdoor activiteiten die de staat aanbiedt.

Virtueel Idaho ontdekken

De eerste video, “Payette River Adventure”, neemt de consument mee op een raftingavontuur voor de hele familie op de Payette rivier. Deze rivier is 133 kilometer lang en daarmee de grootste zijrivier van de bekende Snake River.

 

LEES OOK DIT: Ontdek Idaho

 

De tweede video, “Boise Summer Experience”, brengt de kijker naar de hoofdstad van Idaho, Boise. Verschillende activiteiten rondom de Boise Greenbelt, één van de mooiste parken van de stad, gelegen aan de Boise River, komen in de video aan bod. De kijker stapt bijvoorbeeld virtueel op de fiets, bezoekt een lokale markt en neemt een verfrissende duik in de rivier.

 

 

Adrenaline op en rondom het water

Water staat ook centraal in de andere twee 360º graden video’s, “Twin Falls Canyon Experience” en “Idaho’s Adrenaline Rush”. De Shoshone Falls bevindt zich aan de Snake River en is met ruim 64 meter hoger dan de Niagara Falls. Adrenaline junkies kunnen hun hart ophalen als ze virtueel kennismaken met verschillende activiteiten rondom de Shoshone Falls en de Snake River. Kanoën, base jumpen en ziplinen boven de Snake River, het komt allemaal aan bod.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.