Amsterdammers lanceren BookaHouseboat.com

Vanuit de passie voor wonen op het water is BookaHouseboat ontstaan, niet toevallig in Amsterdam: de ‘woonboothoofdstad van de wereld’. Bij de officiële lancering, afgelopen vrijdagavond op een luxe woonboot in Amsterdam Noord, zijn de heren helder over hun ambities.

Bookahouseboat - France Paris Houseboat vintage interior-1024

De lancering

Cabaretier Lebbis – zelf woonachtig op een woonark – verrichte de officiële lancering van de website en gaf een kijkje in de wereld van het ‘waterwonen’. Na een mooi verhaal over de zegeningen die dit met zich meebrengt, kwam er een relaas over alle mogelijke ongemakken en tegenslagen die je als eigenaar van een woonboot kunt tegenkomen. Eindconclusie: kóóp nooit een woonboot, maar húúr er een. Niet geheel toevallig: dat kan nu via BookaHouseboat.com, de eerste website die het wereldwijde aanbod van woonboten bij elkaar brengt.

 

LEES OOK DIT: Ontdek Amsterdam

 

Het aanbod van woonboten was tot nu toe zeer versnipperd, waar veel boten vaak enkel op nationale sites worden aangeboden. Juul Steyn, mede-oprichter van BookaHouseboat, zag hier kansen en bracht de woonbotenmarkt wereldwijd zo goed mogelijk in kaart.

Woonvilla in Amsterdam

Woonvilla in Amsterdam

“We merkten al snel dat er een gat in de markt was”, zegt Steyn. “Voor de verhuur van jachten en kruisers bestaan talloze verhuursites. Maar voor boten die in de eerste plaats op verblijf gericht zijn, en dus niet primair om te varen, was er nog geen mondiaal platform. Het is geweldig om te zien dat we voor de lancering al bijna 200 eigenaren hebben mogen aansluiten op ons platform. Nu ook het reserverings- en betalingssysteem af is, gaan we écht live en richten we ons ook op de Amsterdamse markt.

 

 

Van schattige schuitjes tot drijvende villa’s

De website is een ware bron van inspiratie en biedt een fraai kijkje in de gigantische variatie in woonboten. In Amsterdam vinden we vooral traditionele verbouwde vrachtschepen en woonarken. Maar kijken we naar andere hotspots, dan vind je weer een heel ander type ‘drijfhuizen’. In Duitsland bijvoorbeeld, en met name in en rond Berlijn, is de pontonboot zeer populair: een varende pontonboot met vaak opvallend luxe opbouw er bovenop. Hiermee kun je dagenlange tochten maken in de waterrijke omgeving van de Duitse hoofdstad. In Engeland is dan weer de tradtionele narrowboat – een langwerpige traditionele schuit van maximaal 2 meter breed – dan weer razend populair. En dan is er natuurlijk nog Amerika: het land van luxe en comfort waar ware varende villa’s worden aangeboden. Het moet dus raar lopen als je geen woonboot vindt waar je je direct op thuis voelt.

Meer informatie: www.bookahouseboat.com

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.