De deeleconomie verandert hoe we vakantie vieren

Deze zomer is er heel wat af gedeeld! We delen massaal woningen, boten en sinds kort ook campers. Opvallend detail is dat door het succes van de deeleconomie de campervakantie voor de jongere generatie heel toegankelijk is geworden. Het is ‘reis en verblijf’ in één, en je bepaalt zelf waarheen je gaat.

camper-deeleconomie-front

Mark de Vos van Goboony heeft met zijn website direct inzicht in de ontwikkeling op de camperverhuur markt

“Vanaf de start van ons camper-deelplatform is onze insteek geweest de campers van particulieren te delen middels zorgeloze verhuur. In Nederland hebben 100.000 particulieren een camper, maar alleen al in juli en augustus zochten 100.000 mensen via onze website een camper om te huren. In theorie zou elke camper dus een keer gedeeld kunnen worden. We hebben ten onrechte het beeld dat alleen senioren in een camper rondreizen, het tegendeel is waar. Vooral het aantal huurders in de leeftijdscategorie 30 tot 45 jaar is opvallend groot. Stelletjes en jonge gezinnen vinden in de campervakantie hun ideale mix van avontuur en luxe. Zij willen graag nu een camper huren en niet wachten tot ze er eentje kunnen kopen.

grafiek-1

 

 

De verwachting is dat het delen van ‘luxegoederen’ de komende jaren alleen maar zal toenemen. Het mes snijdt aan 2 kanten, de eigenaar verdient een deel van zijn kosten terug en de huurder betaalt voor ‘tijdelijk’ gebruik en heeft geen omkijken naar het onderhoud.
Op de Goboony website vind je alle denkbare campers op een overzichtelijke manier bij elkaar. Er is altijd een leuke camper in de buurt te vinden. In Noord-Holland is het aanbod op dit moment het grootst en in Flevoland het kleinst. Misschien is de handelsgeest van de Noord-Hollanders iets groter.”

grafiek 3

 

 

Als je spontaan besluit dit weekend weg te willen met een camper dan lukt dat gegarandeerd. Op de valreep een vakantiehuisje boeken op een leuke plek kan lastig zijn, maar met een camper rijd je gewoon naar de mooiste plekken toe.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.