KLM introduceert de Heineken biertap-trolley op vlucht naar Curaçao

KLM introduceert vandaag de Heineken biertap-trolley aan boord van vlucht KL735 naar Curaçao. Met deze trolley tapt KLM haar eigen Heineken-bier in de World Business Class. Tapbier is geen vaste service aan boord. KLM gebruikt de tap-trolley zoveel mogelijk op bijzondere vluchten. Vandaag wordt de trolley voor het eerst gebruikt tijdens een reguliere vlucht naar Curaçao.

Wereldprimeur: KLM en Heineken introduceren als eerste een biertap-trolley aan boord

Wereldprimeur: KLM en Heineken introduceren als eerste een biertap-trolley aan boord

Aan boord van vlucht KL735 serveert KLM vandaag in de World Business Class een speciale Indische rijsttafel. En daar hoort natuurlijk een vers getapt biertje bij. Dit is de eerste keer dat KLM de innovatieve tap-trolley inzet. Waar mogelijk zet KLM de tap-trolley in tijdens bijzondere vluchten en evenementen.

De tap-trolley is het resultaat van de unieke samenwerking tussen KLM en Heineken, waarin de klant centraal staat. Het is mooi om te zien dat twee grote Nederlandse merken een wereldprimeur hebben op het gebied van innovatie met het produceren van de eerste biertap in de lucht.

Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Over de tap-trolley

Het bier dat in de tap-trolley gaat, wordt vooraf goed gekoeld. Het fust zit in een sterk geïsoleerde huls waardoor het bier lang op temperatuur blijft. Een koud tapbiertje tijdens de hele vlucht is zo gegarandeerd. Een selecte groep cabinepersoneel volgde een biertapcursus. Zij tappen aan boord voor de klant een perfect biertje, dat qua samenstelling niet verschilt van normaal tapbier.

 

 

Innovatief ontworpen fust

KLM werkt voortdurend aan productinnovatie om het comfort van haar passagiers te vergroten. De tap-trolley is daarvan een voorbeeld. KLM en Heineken werkten lange tijd aan de trolley, die een zeer innovatief fust heeft. Het zogenoemde ‘BrewLock’ fust werkt op luchtdruk in plaats van C02. Dit is nodig omdat de luchtdruk in het vliegtuig verschilt van de luchtdruk op de grond. De luchtdruk brengt het ‘BrewLock’ fust op de juiste druk, compenseert de onderdruk aan boord en wekt de tapdruk op.

Bij Heineken innoveren we continu om ervoor te zorgen dat onze klanten waar dan ook kunnen genieten van de hoogstaande Heineken-ervaring. Dankzij de biertap kunnen passagiers tijdens hun vlucht een vers getapt biertje van brouwerijkwaliteit drinken, wat hun reis nóg specialer maakt.

Lennart Boorsma, Marketing Manager Global Innovation bij Heineken.

KLM’s Nederlandse productvisie

De samenwerking met Heineken is onderdeel van de productvisie van KLM. Daarin staat Nederland centraal. Nederlandse sterrenchef Jacob Jan Boerma serveert maaltijden in de World Business Class, er is een speciale ‘Flying Dutchman’ cocktail van Bols, Marcel Wanders ontwierp het servies en de comfort bags zijn van Jan Taminiau. De uniformen van de cabine crew zijn ontworpen door Mart Visser en Hella Jongerius boog zich over het ontwerp van het cabine-interieur. World Business Class passagiers ontvangen naast de comfort bag, ook het bekende Delftsblauwe KLM-huisje.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.