5 gouden regels voor geslaagde vakantie voor twee

Samen met je partner op vakantie gaan wordt vaak gezien als de ultieme relatietest. Verschillende ideeën over wat te doen op vakantie of teveel bezig zijn met werk of social media tijdens de reis kunnen het vakantieplezier behoorlijk op scherp zetten. Reispsycholoog Albert Gebert heeft dit fenomeen onder de loep genomen en geeft vijf ultieme tips voor een harmonieuze vakantie voor twee.

Naar het Kempinski hotel in Tirol met je partner

Naar het Kempinski hotel in Tirol met je partner

1. Communiceren, communiceren, communiceren

“Het is belangrijk om vooraf de tijd te nemen om over de geplande vakantie te praten,” zegt reispsycholoog Alfred Gebert. “beide partners moeten vooraf hun verwachtingen en wensen voor de vakantie kenbaar maken. Voor de een is vakantie vooral ontspannen, de ander wil misschien juist graag actief zijn. Een combinatie van een actieve wellnessvakantie is perfect voor stelletjes met verschillende interesses.” Een combinatie van natuur, actief vakantievieren en heerlijk bijkomen in alle luxe vind je bijvoorbeeld in Kempinski Hotel Das Tirol.

 

 

2. Laat je verrassen

Het beste recept om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur is om samen nieuwe dingen te ontdekken. Reis naar onbekende plaatsen, ga eens links waar je anders rechtsaf zou gaan, lunch met bubbels of ontdek een nieuwe stad op de fiets. “De herinneringen van jullie tijd samen wordt op die manier geïntensiveerd en dat is goed voor de team spirit,”. Secret Escapes heeft ter inspiratie de meest romantische bestemmingen op een rijtje gezet, zoals het paradijselijke The Kirana Hotel & Spa op Bali.

3. Go solo

Of het nu gaat om winkelen, fietsen of surfen: zo nu en dan je eigen ding doen op vakantie bevordert het ontspannend vakantiegevoel en zorgt ervoor dat je elkaar iets nieuws te vertellen hebt. “Ook op een romantische trip is het goed om tijd zonder elkaar door te brengen. Als je allebei even iets voor jezelf doet, dan is de tijd samen ook weer mooier”, aldus Gebert. Citytrips zijn bij uitstek geschikt om ook je eigen must do’s te ondernemen. In Parijs vormt het Chouette Hotel de perfecte basis.

 

 

4. Digitale detox

Een constant rinkelende telefoon of het continu checken van e-mails kan het beeld van idyllische saamhorigheid ernstig verstoren. “Heb begrip voor elkaar als het aankomt op het gebruik van telefoon of tablet, maar probeer ook samen de tijd te nemen voor een digitale detox”, adviseert de reispsycholoog. Werk kan wel even wachten en social media updates kunnen gemist worden: netwerk uit, relatie aan!

5. Laat je hart spreken

Geef je partner, vooral tijdens de vakantie, de bevestiging die er in het dagelijks leven misschien soms bij inschiet. “Als je op reis gebreken ontdekt die je thuis nog niet waren opgevallen, probeer dan je aandacht te richten op de positieve aspecten van je partner”, adviseert Alfred Gebert. “Het vergeten paspoort, die verloren pinpas of die verkeerde afslag moet de vakantie niet bederven. Neem de kleine fouten met humor en herinner jezelf en elkaar aan het feit dat je op vakantie bent.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.