Ontdek de kunstschatten van deze week in het Rijksmuseum

Er is weer heel veel prachtigs te bewonderen deze week in het Rijksmuseum, met onder meer: Te gast uit Leiden: Het Laatse Oordeel van Lucas van Leyden, Open huis in de Teekenschool, en diverse Zomertentoonstellingen.

Lucas van Leyden, Laatste Oordeel (1526-27). Collectie Museum De Lakenhal, Leiden

Lucas van Leyden, Laatste Oordeel (1526-27). Collectie Museum De Lakenhal, Leiden

Te gast uit Leiden: Het Laatse Oordeel van Lucas van Leyden

Het meesterwerk van Lucas van Leyden, het Laatste Oordeel (1526-27), is twee jaar lang te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Het drieluik is het absolute topstuk van Museum De Lakenhal in Leiden, dat dit najaar tijdelijk zijn deuren sluit vanwege een grootscheepse restauratie en uitbreiding van het museum.

 

 

Open huis in de Teekenschool

Tijdens de Uitmarkt op 27 & 28 augustus, is er open huis in de Teekenschool van het Rijksmuseum. Tijdens de inloopworkshops geven de workshopdocenten alvast een gratis voorproefje van de verschillende cursussen en workshops voor volwassenen die vanaf september van start gaan.

 

 

Zomertentoonstellingen in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum viert de zomer met diverse tentoonstellingen. In de Rijksmuseumtuinen zijn de verrassende sculpturen van Giuseppe Penone te zien, in het museum de vergezichten van Adriaen van de Velde en de mooiste Japanse prenten uit de vroeg-twintigste eeuw in de tentoonstelling Japan Modern. Collectie Elise Wessels.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.