Het eerste Harlem/Havana Music & Cultural Festival in New York

Muziek, podiumkunsten, mode, onderwijs en culinaire hoogstandjes brengen Harlem in New York en Havana in Cuba dit jaar voor het eerst samen! De samenwerking tussen beide plaatsen zal dit jaar haar primeur beleven door de organisatie van het Harlem/Havana Music & Cultural Festival.
harlem-havana-new-york

Tijdens de HARLEM WEEK van 15 tot 21 augustus wordt de stad door de komst van Cubaanse artiesten een ontmoetingsplek voor jong en oud. Er worden diverse optredens gegeven en de Cubaanse sfeer is in de hele wijk aanwezig. In februari 2017 worden de rollen omgedraaid en zijn de artiesten uit Harlem in Havana op bezoek om daar deel te nemen aan tal van muziekevenementen en straatactiviteiten.

Voor wie deze maand naar New York gaat is het Harlem/Havana Music & Cultural Festival in Harlem de ideale gelegenheid om je onder te dompelen in Cubaanse sferen. Schud je heupen los op Cubaanse sounds, vergaap je aan de nodige fashion trends uit Havana, geniet van alle heerlijke culinaire en typische Cubaanse gerechten en leer zo alles over de Cubaanse cultuur. Wereldberoemde namen van muzikanten, kunstenaars, dansers en chef-koks zullen hier hun opwachting maken. Zo zal César López, een van de belangrijkste saxofonisten in Latin Jazz, ervoor zorgen dat je niet stil kan blijven staan. Ook Jorge Luis Pacheco, een van de meest toonaangevende pianisten van de nieuwe generatie jazzmuzikanten in Cuba, staat op het programma.

 

 

“Het Harlem/Havana Music & Cultural Festival is de eerste samenwerking met Cuba op cultureel en educatief vlak. We hebben samen een prachtig doel bereikt en ik ben er volledig van overtuigd dat de barrières tussen de VS en Cuba in de toekomst zullen verdwijnen. Ik ben opgetogen dat ik dit in mijn laatste jaar in het Congres nog mag meemaken,” zegt Charles Ranger (Congresman, Congressional Black Caucus).

 

 

“Dit nieuwe event, wat ontstaan is uit een prachtige samenwerking, versterkt de unieke en legendarische geschiedenis van Harlem en Havana. We kijken er ontzettend naar uit om de relaties onderling te versterken en om het publiek te laten zien wat deze twee iconische plekken aan cultureel en culinair aanbod delen”, zegt Fred Dixon, president & CEO van NYC & Company.

Voor meer informatie ga naar www.nycgo.com en volg NYC & Company op Facebook en Twitter.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.