Ontdek welk land het meeste meldingen van schade oplevert tijdens de vakantie

Nederlanders gaan er veel op uit in de zomervakantie. Van alle Europeanen zijn we zelfs de meest fanatieke vakantiegangers, blijkt uit een rapport van het CBS. Maar op reis gaat er helaas ook wel eens wat mis. We zochten uit waar Nederlandse reizigers de meeste tegenspoed hebben.

Is Frankrijk een gevaarlijke bestemming?

Is Frankrijk een gevaarlijke bestemming?

Tijdens de zomervakantie ontvangt Allianz Global Assistance vooral meldingen uit Frankrijk. Deze meldingen krijgt de verzekeringsmaatschappij binnen via de alarmcentrale of de afdeling schade. Op de tweede plek staat Spanje en op de derde plek Duitsland.

 

 

Dat hier de meeste meldingen binnenkomen, is gedeeltelijk te verklaren doordat deze landen nou eenmaal veel Nederlandse toeristen trekken. In 2014 versloeg Duitsland voor het eerst Frankrijk als meest populaire vakantiebestemming, al bleef het een nek-aan-nek race. Ook Spanje is met ruim 1,7 miljoen vakanties per jaar een veelbezochte reisbestemming. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.

 

 

De meldingen die binnen komen, betreffen voor een groot deel bagageclaims. Tot nu toe raakten dit jaar voornamelijk brillen kwijt of beschadigd. Daarna volgde de smartphone en vervolgens iPads of laptops. Ook misten reizigers koffers en handbagage met inhoud.

De meeste vakantiegangers zijn hier voor verzekerd, al bleek uit eerder onderzoek van de site dat dit niet voor alle reizigers geldt. 10% van de vakantiegangers gaat onverzekerd op vakantie. Als er iets met hun bril of smartphone gebeurt, staan zij machteloos.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.