Deze nationaliteiten ga je tegenkomen tijdens de Canal Parade van Europride 2016

Aankomende zaterdag is het zover, de langverwachte Canal Parade van de Europride 2016; grootser, feestelijker én internationaler dan ooit. Dit jaar is Gay Pride omgedoopt tot Europride en dat is bij LHBTI’s (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen) van over de hele wereld niet onopgemerkt gebleven.

De Europride 2016 in Amsterdam

De Europride 2016 in Amsterdam

Zij bezoeken massaal de Amsterdamse grachten om dit drijvende, roze vrijheidsspektakel mee te maken. Hotels.com™ zocht uit welke nationaliteiten het meest zochten op een hotelkamer tijdens het evenement.

Begin maar vast met het oefenen van je Engels, Duits en Frans

Yes yes, tijd om je talen weer even op te halen, want het wordt een internationaal feest. Zo zochten reizigers uit het Verenigd Koninkrijk het meest naar een hotelovernachting rondom de Canal Parade, gevolgd door Amerikanen. Een goede derde plek is weggelegd voor – wie toll! – onze oosterburen uit Duitsland.

 

 

Meer Nederlanders zoeken slaapplaats in Amsterdam

Waar Nederlanders vorig jaar op de 8ste plek stonden, prijken we nu op de vierde plek. We kiezen dit jaar een stuk vaker voor een hotelovernachting in de hoofdstad, zodat we moe maar voldaan kunnen nagenieten van een dag vol regenboogvlaggen.

 

 

Top 10 nationaliteiten met de meeste zoekopdrachten naar een hotelovernachting in Amsterdam

(plaats 2015, verschil in plaats)

  1. Britten (1, 0)
  2. Amerikanen (3, 1)
  3. Duitsers (2, -1)
  4. Nederlanders (8, 4)
  5. Fransen (4, -1)
  6. Zweden (5, -1)
  7. Denen (7, 0)
  8. Italianen (6, -2)
  9. Noren (9, 0)
  10. Spanjaarden (10, 0)

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.