Die actieve vakantie? Sunêlia fietst ‘m erin!

De populairste vakantiebestemming onder Nederlanders? Dat is Frankrijk. Daar kamperen we op een luxueuze camping, luieren we bij de kust, doorkruizen de Pyreneeën en genieten we van de Franse gastronomie. Het liefst bezoeken we zo veel mogelijk idyllische plekken en bezienswaardigheden in één vakantie. Alleen die autoritjes blijven vervelend.

Een actieve vakantie in Frankrijk

Een actieve vakantie in Frankrijk

Voor een actieve vakantie in Frankrijk en net daarbuiten zet Sunêlia daarom acht fantastische fietsstreken op de kaart, waar je een eigen, onvergetelijke Tour de France zult beleven. ‘En route!’

1. L’Escale Saint-Gillis

Ooit van gehoord? Van de maritieme magie in Cornouaille? Hoog tijd dat je het zelf ontdekt. En wel vanuit camping L’Escale Saint Gillis: een bebost park van negen hectare met een prachtig tropisch zwembadcomplex, een spa en andere luxe faciliteiten. Stap op de fiets en spot zeven kleine eilanden met een heldere zee, witte stranden en volop watersport- en duikmogelijkheden. En fiets verder langs de mooiste rivier van Frankrijk, de Odet. Twee heerlijke routes: De Guengat à Douamenez (18 km) en De Pluguffan à Pont-l’Abbé (12 km). Volg de kloven van Vivre-Court, fiets in een beboste vallei met kastelen en landhuizen en bezoek de charmante badplaats Océan Bénodet.

 

 

2. Lac de Panthier

Groen moet je doen, zeggen ze. Dat geldt zeker ook voor vakantie vieren bij camping Lac de Panthier. Hier spot je vanaf je fiets weelderige landschappen en een rijk historisch erfgoed. Vissen en zwemmen, middeleeuwse dorpen bezoeken en de smaakpapillen laten werken – het kan er allemaal. Tip: volg de fietsroute Veloroute du Canal de Bourgogne (80 km), langs kanalen en door de wijngaarden.

3. Le Soleil Fruité

Eerste stop: lavendelvelden en de traditionele lokale markt. Stap je een volgende keer van je fiets, dan sta je voor een krokodillenboerderij met vierhonderd dieren: van schildpadden en krokodillen tot tropische vogels. Dat kan bij vakantiepark Le Soleil Fruité, dat omgeven wordt door meer dan drieduizend bomen en struiken. Een prima plek om even bij te komen van de 67 kilometers die de Véloroute de ViaRhôna je door het fascinerende landschap van Rhônes-Alpes leidt.

 

 

4. Le Clos du Rhône

Zowel aan je linker- als aan je rechterkant water. Heerlijk kabbelend. Het geeft je rust. Je fietst op een zeedijk die enkel toegankelijk is voor fietsers, voetgangers en mountainbikers. Onderweg – op de routes Digue à la Mer (20 km)– kom je langs verschillende rustgevende stoppunten, zoals de vuurtoren en een observatiepunt voor vogels. Uitgefietst? Dan kom je tot rust in het heerlijke landschap van moerassen en zoutvelden: camping Le Clos du Rhône.

5. Le Domaine de la Dragonnière

Fan van wijngaarden, waterparken en zon? Dan is Le Domaine de la Dragonnière de beste keus. Deze camping heeft een waterpretpark van achtduizend vierkante meter, waarvan vijfhonderd overdekt. Om de hoek neem je een duik in het heldere water van de Middellandse zee, en fiets je een stukje verder dan vind je er oude steden met monumenten als de kerk Saint-Jean-Baptiste uit de vijftiende eeuw. Of de eerdere vestingmuren, het oude dorp, de bruggen van de Libron of beschermde natuurgebieden. Op de fietsroutes Canal du Midi à Portiragnes Plages (20 km) en Sérignan-Plage-Les-Orphellières (26 km) is het prima vertoeven dus!

6. Le California – Les Tropiques – Les Pins

Niets voor jou om te lang op één camping te staan? Bezoek dan Le California, Les Tropiques en Les Pins – drie prachtige plaatsen midden in de natuur met een heerlijke sfeer. In de Languedoc-Roussillon-regio vind je historische routes, via kleine landweggetjes of fietspaden – zowel voor de mountainbike als de normale fiets. Op de achtergrond zie je de Pyreneeën, in de buurt het vissersdorp Le Barcarès en het natuurreservaat Mas Larrieu. Even ‘thuisblijven’? Geniet van de zomeranimatie op de camping: van muziek- tot bioscoopfestival.

7. Le Malazéou

Met je mountainbike door een heuvelachtig en bebost terrein crossen. Doe het bij Le Malazéou. Hier kun je namelijk na het fietsen je spierpijn verminderen bij het kuuroord Ax-Les-Thermes: een heerlijke plek met bronnen met zwavelhoudende dampen en therapeutische voordelen. In de warmwaterbronnen van de Pyreneeën ontspan je terwijl je geniet van een prachtig uitzicht. O, in de winter kun je hier trouwens ook prima skiën en langlaufen.

8. Les Trois Vallées

Pas echt in je element in de buitenlucht? Als je kampeert op Les Trois Vallées vind je het allemaal: alpinisme, rotsklimmen, speleologie, wandelen, mountainbiken, paardrijden, canyoning, paragliding, boomklimmen, skiën, een kuuroord, een dierenpark… En eenmaal op de fiets ontdek je verschillende typische dorpjes en heb je uitzicht op de mooiste streken. Het is een culturele omgeving met bijzondere lokale tradities. Onze tip: fietsroute La voie verte des Gaves (26 km). Stap op je fiets en burger in.

Of je nu op zoek bent naar zee, bergen, bossen of platteland: bij de 33 campings en vakantiedorpen van Sunêlia vind je letterlijk alles in je achtertuin. Elke accommodatie is van alle gemakken voorzien, zoals een eigen douche, luxe keuken en wifi. Zo combineer je de luxe van thuis met het traditionele van kamperen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.