Opnieuw meer Nederlanders naar Peru in 2016

Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar heeft opnieuw een recordaantal Nederlandse toeristen Peru bezocht. Ruim 12 duizend Nederlanders bezochten van januari tot en met mei 2016 het Zuid-Amerikaanse land. In totaal bezochten ruim 229.000 Europese toeristen Peru, wat neerkomt op een stijging van 4,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Steeds meer mensen gaan naar Peru

Steeds meer mensen gaan naar Peru

Europese top drie

Van alle Europese landen laat Nederland, met 21,2% ten opzicht van vorig jaar, de grootste groei aan internationale toeristen richting Peru zien. Het Verenigd Koninkrijk staat, met een groei van 9,4%, op de tweede plek. De top drie wordt afgesloten met Italië, die een groei van 9,1% internationale bezoeken naar Peru laat zien.

 

 

Nieuwe vluchten en samenwerkingen

De grote stijging van toeristen in mei is naar verwachting het resultaat van de nieuwe directe vlucht tussen Londen en Lima van British Airways. De groei vanuit Nederland is naar verwachting te danken aan intensieve promotie en product training richting de reisindustrie. Ook sloot het Peruaans verkeersbureau strategische allianties met luchtvaartmaatschappijen en lokale touroperators. Gezamenlijk zorgen zij voor een aantrekkelijk reisaanbod richting Peru.

 

 

Internationale top

Van de totaal 1,5 miljoen internationale toeristen die Peru van januari tot en met mei dit jaar hebben aangedaan komen de meeste uit Chili, ruim 462.000. De tweede plaats is voor de Verenigde Staten met 231.222 internationale bezoeken. Ecuador sluit de top drie af, met 102.342 bezoeken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.