Vier het Oktoberfest in de zon in de Algarve

Dikke truien en koude handen tijdens het Oktoberfest? Niet tijdens het bierfeest in de Portugese Algarve. Met 300 dagen per jaar zon is de Algarve de ‘place to be’ voor een traditioneel buitenfestival. Tussen 29 september en 5 oktober a.s. is de Biergarten in de plaats Porches het decor van het grootste en populairste Duitse feest.

De Biergarten van de Algarve

De Biergarten van de Algarve

Zeven dagen lang staat de Algarve in het teken van Duitse lekkernijen, live entertainment en veel, heel veel bier. Het festival vindt plaats in de Biergarten, die speciaal voor de gelegenheid helemaal is omgetoverd in Duitse sferen. Traditionele Duitse gerechten zoals pretzels, varkensschenkel en apfelstrudel staan op de kaart. Personeel serveert Duits Erdinger bier in traditionele klederdracht.

 

 

De bekende lange houten banken en tafels staan voor prachtig beschilderde muurschilderingen met scènes uit het Beierse leven en er staat zelfs een meiboom, of ‘maibaum’. Tijdens het Oktoberfest genieten gasten van live muziek van de Münchner Gaudiblosn band, speciaal voor het spektakel ingevlogen uit Duitsland. Duitsland in het klein.

 

 

De Biergarten is te vinden in het Vila Vita Parc in het plaatsje Porches, langs de N125. Precies tussen de bekende plaatsen Portimão en Albufeira in de Algarve. Het is elke dag feest, zeven dagen lang. De tap is dagelijks geopend van 13:00 – 22:00u.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.