Sporteiland Barbados: van hockeyfestival, marathonweekend tot crickethelden

Met typische Britse sporten golf, cricket en polo, maar ook hockey, openwaterzwemmen, surfen en marathons is Barbados een echt sporteiland. Blik op 5 internationale sportevenementen die in 2016 en 2017 op de agenda staan. Om aan mee te doen of om naar te kijken vanaf het strand.

Barbados ziet er niet alléén zo uit

Barbados ziet er niet alléén zo uit

Banks Barbados International Hockey Festival

In augustus maakt Barbados zich op voor het grootste hockey-evenement van het jaar. Teams uit Barbados, het Caribisch gebied, de UK, Europa en Zuid-Amerika tegen strijden elkaar. Mannen, vrouwen, veteranen en mixed teams. Het gaat om vriendschappelijke wedstrijden waarbij serieus wordt gespeeld in het Sir Garfield Sobers Sportcomplex van 21 tot en met 27 augustus 2016.

 

 

Barbados Open Water Festival met Olympisch kampioen Alex Meyer

‘5 fun filled days of swimming in Barbados’, dat belooft het Barbados Open Water Festival. Zon, zee, strand en serieus baantjes trekken in de warme wateren rondom het eiland. Het festival biedt workshops in openwaterzwemmen, omringd door schildpadden en kleurrijke vissen. Hoogtepunt zijn de Open Water Clinics van Amerikaans Olympisch kampioen openwaterzwemmen, Alex Meyer. Na een clinic van deze bekende zwemmer kun je je zwemskills vertonen in de ‘just for fun races’, maar ook tijdens de wedstrijden in de categorieën 1,5 km, 5,5 km en een 10 km race bij de fraaie Carlisle Bay. Van 2 tot en met 6 november 2016. www.swimbarbadosvacations.org

November Independence Pro Surf Festival

Move over Hawaii, hier is Barbados: het Caribische eiland voor windsurfen, golfsurfen en kiten. Met altijd een goede wind (windsurfzeilen 5.0-5.5 m2 zijn gebruikelijk naast een 4.7 m2 en kleiner), golven en warm water tot zo’n 27 C. De spot voor windsurfen is het gebied bij Silver Sands. Op het eiland zijn meerdere surfscholen waar een les en huur van materiaal zo is geregeld. Om aan mee te doen of naar te kijken is er het November Pro surfing festival, in 2016 extra speciaal vanwege 50 jaar onafhankelijkheid van Barbados. De ingrediënten: internationale surfwedstrijden, half-pipe skate demonstraties, live muziek en beach life. Van 10 tot en met 13 november 2016.

 

 

Run Barbados Marathon Weekend

Come for the run, stay fort he fun is het motto van het Run Barbados Marathon Weekend in december. Drie dagen lang staat het eiland werken hardlopers zich in het zweet in de categorieën Run for Fun, Run for a Cause of Just Run. De Just Run geldt voor 5 en 10 km, een halve en een hele marathon. Met deelnemers van over de hele wereld een internationaal sportfeest omgeven door zon, zee, strand en de Bajans. Van 2 tot en met 4 december 2016. www.runbarbados.org

17th Golden Oldies Cricket Festival

Barbados heeft een lange cricketgeschiedenis en is het thuis van de historische Kensington Oval en goede grond gebleken voor cricketers als Sir Garfield Sobers, Desmond Haynes en Wes Hall. In 2017 host Barbados het grootste crickettoernooi voor spelers boven de 35 jaar, de Golden Oldies. In de maand mei maken meer dan 100 cricketteams hun opwachting om vriendschappelijke wedstrijden te spelen onder de Barbadiaanse zon. Van 7 tot en met 14 mei 2017.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.