Ontdek alle uithoeken van Nederland met Logis hotels

Nederlanders reizen wat af. Van Dubai tot Dubrovnik en van Thailand tot Tanzania, niets is ons te gek. Vanuit al die uithoeken willen we nog wel eens vergeten dat er ook in eigen land genoeg te ontdekken valt. Speciaal voor iedereen die toe is aan een break dichter bij huis, maakte Logis Hotels een selectie van oer-Nederlandse topbestemmingen.

Hotel Restaurant Zeezicht

Hotel Restaurant Zeezicht

Zo duik je vanuit Hotel Zeezicht zo havenstad Harlingen in en val je in Hotel Camperduin bij het ruisen van de Noordzee in slaap. Herberg de Klomp in het Vechtdal en Hotel de Tuinkamer in Ruurlo geven een kijkje in het boerenleven van het oosten. Liever naar het zuiden? Ga dan met de boswachter op pad bij Hotel de Brabantse Biesbosch of geniet van de Limburgse zomer- en najaarsevenementen rondom Huis ter Geul in Valkenburg. Volop vakantieplezier waar je geen vliegtuig voor nodig hebt.

 

 

Hier aan de kust

Harlingen is bijzonder. De geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen, het is de enige havenstad van Friesland en als we weer eens een échte winter met Elfstedentocht krijgen is het hier feest, want Harlingen is een van de elf. Hotel Zeezicht ligt aan de Oude Binnenhaven in het hartje van de stad. De eigenaren vertellen je graag alle anekdotes over het monumentale pand staat bekend als het Zeekasteel en al meer dan 100 dienst doet als logement. Standhotel Camperduin ligt ook aan de kust, maar veel stad is hier niet te bekennen. Op het strand van Schoorl geniet je van de natuur en het prachtige polderlandschap. Wandel over het strand, dwaal door de duinen of ga vogels spotten in reservaat De Putten. Het hotel ligt 100 meter van zee, dus dat heerlijke ruisen krijg je er gratis bij.

Gastronomie in het oosten

Lokale producten, ambachtelijke bereiding en goed gastheerschap. In het oosten weten ze hoe ze gasten gastronomisch in de watten moeten leggen. Zo is romantische Herberg de Klomp in Vilsteren ideaal om te genieten van streekgerechten. De chef haalt zijn producten bij boeren in het Overijsselse Vechtdal en wie wil kan daar zelf een kijkje nemen. Deze Scharrelroute voert langs verschillende bedrijven waar steeds een ander product centraal staat. Ook Hotel de Tuinkamer met haar in de Bib Gourmand vermelde restaurant De Bokkepruik is een aanrader. Hier wordt de Franse kookkunst gecombineerd met typisch Nederlandse producten, vers van het land. Het hotel is gevestigd in een oude boerderij met groot terras en mooie tuin, in de bossen vlakbij het gezellige dorp Ruurlo.

 

 

Bevers en bokken

Bevers, boommarters en misschien wel een vos – de Biesbosch is een Nederlands Nationaal Park waar je bijzonder dieren kunt spotten en Hotel de Brabantse Biesbosch ligt er middenin. Dit familiehotel is de perfecte uitvalsbasis om het gebied te voet, met de fiets of per boot te verkennen. Met of zonder de boswachter. Nog verder in het zuiden ligt Huis ter Geul, een heerlijke stek in Limburg waar altijd genoeg te vieren valt. Zo staat heel Valkenburg aan de Geul in oktober in het teken van de bok, met het openen van het eerste vaatje bokbier en de Bokkenrijdersgenootschappen die bij elkaar komen voor het Bokkenrijderstreffen. Dus zet je beste hoefje voor, doe de bokbierroute langs lokale cafés of neem deel aan de speciale activiteiten bij plaatselijke attracties.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.