Ontdek de zomerse opening van vier tentoonstellingen in TENT Rotterdam

Op donderdag 21 juli om 20.00 uur openen er in TENT maar liefst vier tentoonstellingen. Kunstenaarscollectief Authentic Boys presenteert in de voorzalen van TENT de video-installatie Happyland. Curator Annina Zimmermann brengt in Optic Mountaineering werk van Rotterdamse en Zwitserse kunstenaars bijeen dat is voortgekomen uit een langdurige culturele uitwisseling tussen Basel en Rotterdam.
zomerse-opening-tent-rotterdam

De derde editie van The Back Room toont werk van Arie de Groot, en de TENT Academy Awards 2016 laat de allerbeste videokunst van Nederlandse en Zwitserse kunstacademies zien.

Authentic Boys – Happyland

Het is vakantietijd. Enkele weken per jaar ontsnappen we aan de dagelijkse routine, op zoek naar plekken waar stress, zorgen en prestatiedruk niet van betekenis zijn. In ‘Happyland’ portretteert het kunstenaarscollectief Authentic Boys vijf typen toeristen, van campingfolklorist en luxeliefhebber tot avontuurlijke globetrotter. Dicht bij huis of juist ver weg, allemaal zijn ze op zoek naar oorspronkelijkheid: in zichzelf, in de ander, in de wereld om ons heen. TENT presenteert de zalen vullende video-installatie ‘Happyland’, een portret van de vakantieganger in onszelf.

 

 

Optic Mountaineering

De groepstentoonstelling brengt werk van kunstenaars bijeen dat is voortgekomen uit een langdurige culturele uitwisseling tussen Basel en Rotterdam. In de afgelopen vijftien jaar hebben Atelier Mondial in Basel en het Rotterdamse kunstenaarsinitiatief Kaus Australis gezamenlijk residenties georganiseerd voor getalenteerde kunstenaars. Optic Mountaineering weerspiegelt de ervaring van het leven en werken op een nieuwe plek, bevrijd van gewoonten en verplichtingen. Verblijvend in een nieuwe omgeving nemen de kunstenaars met een verscherpt bewustzijn de stad, natuur en cultuur in zich op. De residenties zijn echter geen vakantie, maar een periode waarin wordt gereflecteerd op het kunstenaarschap en er nieuwe ideeën en kunstwerken ontstaan. De werken in de tentoonstelling zijn veelal gemaakt tijdens de residentieperiode of geïnspireerd op het leven in het buitenland.

 

 

The Back Room – Arie de Groot

Het werk van Arie de Groot ontstond vanuit zijn verwondering voor de mystiek van het leven. Zijn oeuvre ontwikkelde zich van kleine figuren en vormen, en een interesse in patronen die hij uitvergrootte en abstraheerde, naar grotere gebaren en kleurrijke werken. De laatste decennia werkte hij met kleinere patronen, grids en stippellijnen. Hij werkte voornamelijk op papier, waarop hij kwetsbare materialen zoals karton en touw verwerkte. Zijn werken kunnen worden omschreven als kaarten, van zowel het kleine als het grote, van een handpalm tot de sterrenhemel.

TENT Academy Awards 2016 – gastland Zwitserland

De TENT Academy Awards is dé jaarlijkse competitie voor de beste eindexamen films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies en van Zwitserland. Een team van vakdeskundige scouts maakte tijdens de eindexamententoonstellingen een selectie van de beste audiovisuele werken. De jury bestaande uit Roos Gortzak (directeur Vleeshal, Middelburg), Giovanni Carmine (directeur Kunst Halle Sankt Gallen, Zwitserland), Sabine Himmelsbach (Haus der Elektronischen Künste Basel, Zwitserland) en kunstenaarsduo en winnaars TAA 2009 Witte van Hulzen & Sander Breure kozen de winnaars van een residentie in Zwitserland en Rotterdam. De genomineerde werken van tien Nederlandse en vijf Zwitserse kunstenaars zijn te zien in de tentoonstelling in TENT.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.