Een kwart van de Nederlanders boekt een hotel na een goed verlopen date

Nederlanders houden wel van een avontuurtje. De Hotels.com Mobile Travel Tracker onthult namelijk dat een kwart van ons wel eens een hotel heeft geboekt na een goed verlopen date. Het wereldwijde onderzoek onder 9.200 reizigers uit 31 landen geeft ons een kijkje in het mobiele boekingsgedrag van de Nederlanders. En dat liegt er niet om…
Three young women standing up in open back seat of Italian taxi, Cagliari, Sardinia, Italy

Nederlandse gentlemen

Nederlandse mannen blijken ware gentlemen te zijn; zij boeken namelijk twee keer zo vaak een hotelkamer na een goed verlopen date als vrouwen. Ook geeft 20% van de heren toe dat ze wel eens een hotel hebben geboekt voor een intiem moment met iemand die ze dezelfde avond tijdens het uitgaan hebben leren kennen. Slechts 4% van de dames heeft dit wel eens gedaan.

 

 

Nachtdieren checken laat in

Een hotelkamer boeken voor dezelfde nacht gebeurt gemiddeld om 15.54 uur volgens de Hotels.com Mobile Travel Tracker, maar stiekem heeft 15% van de Nederlanders dit wel eens uitgesteld tot na 22.00 uur. Nachtelijk hotelplezier blijft voor een deel toch wel een spontane beslissing.

 

 

Vijftigplussers het meest spontaan

Sinds de komst van de smartphone was een hotel boeken nog nooit zo toegankelijk en eenvoudig. Uit het onderzoek van Hotels.com blijkt dat 35% van de Nederlandse reizigers wel eens een hotelkamer op de dag zelf heeft geboekt. Maar hoe ouder, hoe gekker; de vijftigplussers blijken de meest spontane generatie, omdat bijna de helft van hen (44%) wel eens een hotel voor dezelfde dag heeft geboekt.

De top 5 redenen om op het allerlaatste moment een hotelkamer te boeken zijn:

1. De laatste trein, bus of vlucht naar huis gemist (27%)
2. Een goed verlopen date (26%)
3. Een traktatie voor jezelf (20%)
4. Iemand ontmoet tijdens het uitgaan (16%)
5. Te dronken om naar huis te gaan (13%)

Vakantieliefde het hevigst in de zomer

De zomer brengt het beste in ons naar boven! 17 juli is het toppunt van zomerse spontaniteit, want dit bleek vorig jaar de populairste dag van de zomermaanden voor mobiele hotelboekingen. Maar liefst 29% van de ondervraagden geeft aan dat ze tijdens de zomervakantie waarschijnlijk last-minute een hotelkamer boeken. De zomervakantie is daarmee populairder dan gelegenheden waarbij stelletjes die een cadeau zijn vergeten toch nog even snel een hotelletje boeken, zoals de feestdagen (22%), Valentijnsdag (12%) of de verjaardag van de partner (9%).

Nederlanders boekten het vaakst op het laatste moment een hotel tijdens:

1. De zomervakantie (29%)
2. De feestdagen (22%)
3. De voorjaarsvakantie (15%)
4. Valentijnsdag (12%)
5. De verjaardag van hun partner (9%)

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.