Nederlander weet zich geen raad met zweetvoeten

Nederlanders hebben zomers massaal last van zweetvoeten (62%), maar weten zich geen raad met de bestrijding daarvan. Dat constateert Piggy Proof op basis van een onderzoek van PanelWizard. Slechts 2% van de mensen met zweetvoeten pakt het kwaad bij de bron aan en bestrijdt de stank-veroorzakende bacteriën.

Piggy-Proof-Woordmerk

Glaasje zweet per dag

De geur van zweetvoeten ontstaat door bacteriën. Zij groeien het best op plekjes die vochtig en warm zijn en waar voldoende voedingstoffen zijn. Voeten hebben ongeveer 250.000 zweetklieren die samen gemiddeld een kwart liter vocht per dag produceren. Het vocht houdt de voeten zacht en soepel, maar vormt ook een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Jan Dirks, directeur van Piggy Proof: ‘Iedereen heeft wel eens last van zweetvoeten. Wij hebben laten onderzoeken hoe groot het probleem nu daadwerkelijk is en wat mensen er zoal tegen doen. Zo geeft 62,5% van de vrouwen aan dat hun partner een penetrante voetengeur heeft en blijkt bijna 80% van de jongeren zelf zegt met zweetvoeten rond te lopen. Vooral in de zomermaanden is het dweilen met de kraan open.’

 

 

Symptoombestrijding

Jan Dirks: ‘we hebben onderzocht wat Nederlanders doen om zweetvoeten te voorkomen. Hieruit blijkt dat Nederlanders zich geen raad weten met dit probleem. Men komt vaak niet verder dan een tijdelijke oplossing of het verbloemen van de geur:

Top 5 middelen tegen zweetvoeten

1. Schone sokken dragen – 53,4%

2. Goed en vaak voeten wassen – 44,9%

3. Voeten goed afdrogen – 40,2%

4. Sokken dragen i.p.v. blote voeten – 33,2%

5. Goed ademende schoenen dragen – 23,9%

 

 

Aanpakken bij de bron

Opvallend is dat er nog maar weinig gebruik wordt gemaakt van schoensprays tegen zweetvoeten. Vrouwen maken er mondjesmaat gebruik van (11,4%). Mannen lossen het op door gewone deodorant op hun voeten of in hun schoenen spuiten (7,8%).’

Jan Dirks: `Het is opmerkelijk dat er tegen vrijwel alle ongewenste lichaamsgeuren effectieve middelen beschikbaar zijn, van mondwater tot deodorant. Wij zagen de behoefte aan een echt effectief middel tegen zweetvoeten en hebben dit ontwikkeld: Piggy Proof Active Perfume. Het product verfrist schoenen snel, efficiënt en langdurig, door het probleem bij de oorzaak aan te pakken. In tegenstelling tot andere schoenensprays richt Piggy Proof zich niet op het camoufleren van de geur maar ontneemt het bacteriën de basis voor verder groei. Het product vormt een onzichtbare, ademende beschermlaag die de aanhechting van bacteriën voorkomt waardoor geurvorming effectief wordt geremd. Het parfum heeft een frisse geur en de actieve ingrediënten verwijderen nare geuren in plaats van ze te maskeren. Gemiddeld is één keer per week sprayen voldoende om nare zweetvoetengeur te voorkomen. Hiermee treedt de Nederlander de zomer zelfverzekerder tegemoet.’

Over Piggy Proof

Piggy Proof is een product van de Nederlandse startup Orange Nanotech. Orange Nanotech ontwikkelt producten op basis van de nieuwste inzichten uit de nanotechnologie. Technologie die materialen en producten van bedrijven en consumenten optimaal beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Piggy Proof® Premium Protectors zijn ’s werelds meest geavanceerde beschermingsproducten voor schoenen en textiel. De formules op basis van nanotechnologie vormen een onzichtbare, duurzame en ademende beschermlaag die vocht, vuil en olie extreem afstoten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.