De Franse bergen in de spotlights tijdens de Tour de France Montagnes

De Franse bergen zijn niet alleen geliefd bij Christian Prudhomme, de directeur van de organisatie van de Tour de France, ook Nederlandse toeristen weten de Franse massieven te vinden. Om de aantrekkingskracht van de bergen extra onder de aandacht te brengen, organiseert France Montagnes tijdens de Tour allerlei acties, gebundeld onder de naam de “Tour de France Montagnes”.

Een ode aan de Franse bergen in de Tour de France

Een ode aan de Franse bergen in de Tour de France

Gigantisch spandoek tijdens de bergetappes

De Tour de France Montagnes telt zeven etappes. Tijdens de eerste zes, waarvan twee in de Pyreneeën (8 en 9 juli) en vier in de Alpen (14, 17, 22 en 23 juli), wordt een spandoek van 1600m2 uitgespreid naast het parcours, in de vorm en met de print van de bolletjestrui – een knipoog naar de trui voor de beste bergcoureur.

 

 

Vóór de professionele renners uit op 22 juli

Daarnaast worden de professionele renners tijdens de etappe van 22 juli voorafgegaan door een peloton van France Montagnes, dat bestaat uit Franse en internationale sportkampioenen, bekendheden en 40 skileraren van de ESF (Franse skischool). Voor Nederland neemt Steven Théolier, een professionele slalomskiër, deel. Steven is de kleinzoon van Tourwinnaar Jan Janssen en komt met ingang van aankomend winterseizoen uit voor Nederland.

 

 

Sneeuw en ski’s in Parijs

De laatste etappe van de Tour de France Montagnes is eveneens de laatste etappe van de Tour de France zelf. Op 24 juli maken twee auto’s van France Montagnes en de ESF onderdeel uit van de reclamekaravaan. Het kan dus zomaar zo zijn dat je een auto met besneeuwd dak over de Champs Elysées ziet rijden. Daarnaast staat een twintigtal skileraren, compleet met ski’s in de hand, aan de voet van het podium bij de uitreiking van de bolletjestrui aan de winnaar van het bergklassement.

Zelf fietsen in de Franse bergen

Gelukkig zijn de bergen alleen tijdens de etappes van de Tour gesloten voor publiek. De rest van het jaar kan iedereen de col du Galibier, de l’Iséran of de Tourmalet beklimmen. Amateurs uit alle windstreken verzamelen zich dan ook en masse tijdens de Marmotte Granfondo, die aanstaande zaterdag plaatsvindt en over de col du Glandon, du Télégraphe en du Galibier gaat, en afsluit met de beklimming van de Alpe d’Huez. Met de opkomst van de e-bike worden deze legendarische cols toegankelijk voor een extra groot publiek. In de Isère kun je een gratis ritje maken op een e-bike en in Serre Chevalier geef je je fietstocht een cultureel tintje door de vestingwerken van Vauban per e-bike te ontdekken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.