Nederlands jongetje steekt de draak met Amsterdamse stereotypen

izi.TRAVEL heeft begin juni 2016 haar nieuwe zomercampagne gelanceerd. Net als Youtube is izi.TRAVEL een geheel gratis en open platform, waar mensen multimediatours kunnen uploaden en beluisteren via een (mobiele) webpagina en mobiele applicatie.

Izi Travel

Izi Travel

Danny, een slim 8-jarig jochie uit Nederland, die via een educatief project op school in aanraking kwam met het izi.TRAVEL platform deed een goede poging tot het creëren van een tour. Hij nam een aantal audiobestanden op die hij uploadde met zijn tablet. ‘Binnen Danny’s tour ontbraken nog een aantal zaken, zoals: beschrijvingen, afbeeldingen en een route. Toen wij zijn audio beluisterden en erachter kwamen dat het om een kind ging met een open blik en uitzonderlijk gevoel voor humor, hebben wij hem direct benaderd om te helpen met zijn tour’ aldus Maria Antsiferova, content manager bij izi.TRAVEL. Dat was het begin van een veel groter project voor Danny.

 

 

Zijn nieuwsgierige, grappige maar vooral open blik deed ons realiseren dat het vertellen van een goed verhaal leeftijd overstijgend is. Daarom werd hem de hoofdrol aangeboden in de zomercampagne van izi.TRAVEL. ‘De voorbereidingen voor deze campagne waren al in volle gang’ aldus Daniela Itro, communicatiemanager bij izi.TRAVEL- ‘en toen we Danny ontmoetten, dachten we er meteen aan een video te maken over zijn ervaringen’. Het speelse resultaat volgt een brutaal jongetje, Danny, die een audiotour volgt door Amsterdam, grappend over de meest Nederlandse stereotypen. De video werd binnen 24 uur al minstens 100.000 keer bekeken en dat nummer groeit nog dagelijks, zowel op Facebook als op Twitter.

 

 

Over izi.TRAVEL

Izi.TRAVEL is een interactief platform voor verhalen die bezoekers verbinden met kunstobjecten, musea, culturele instellingen en toeristische organisaties over de hele wereld. Met meer dan 2 miljoen Inmiddels hebben 2 miljoen mensen de app gedownload en zijn ruim 1000 musea en 2500 buitentours aanwezig in meer dan 70 landen. Het platform is open en gratis. Zowel professionals als reizigers hebben gratis toegang tot izi.TRAVEL om persoonlijke multimediatours te creëren, publiceren en zo hun eigen, lokale cultuur te delen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.