Nieuw: Fiets Event Parkstad Limburg op 9 juli

De ANWB, Provincie Limburg, regio Parkstad Limburg en VVV Zuid-Limburg hebben de armen ineengeslagen om op zaterdag 9 juli aanstaande een nieuw fietsevenement te organiseren. Deelnemers kunnen tijdens het event genieten van de NIEUW uitgebrachte kastelenroute (33km) van Parkstad Limburg en het nieuwe fietsknooppunt in en om het centrum van Heerlen ontdekken.

Parkstad Limburg

Parkstad Limburg

De kastelenroute is onderdeel van een drietal andere nieuwe fietsroutes door Parkstad Limburg. Naast een fietstocht langs verschillende kastelen kunnen deelnemers op 9 juli meteen meer leren over de kastelen, de landgoederen en kennismaken met de verschillende fietsprojecten van de ANWB.

 

 

Parkstad Limburg Fiets Event


Fiets mee op zaterdag 9 juli langs majestueuze kastelen en burchten die in Parkstad Limburg tot leven komen. Ontdek deze regio per fiets en Parkstad Limburg zal u verrassen! Er kan gestart worden vanaf Kasteel Hoensbroek (Klinkertstraat 118 te Hoensbroek). Hier zal ook de aftrap plaatsvinden van de vier nieuwe fietsroutes die in Parkstad Limburg zijn uitgezet. Gedeputeerde Geurts heet u daarbij welkom. Het Fiets Event Parkstad Limburg is tevens onderdeel van de ANWB Fan van Fietsdagen. Hierdoor geniet je van een prachtige fietstocht en je leert ook meer over fietsen. Er zijn volop activiteiten bij de kastelen en je kunt kennismaken met verschillende ANWB fietsprojecten. Op de binnenplaats van het Kasteel Hoensbroek is er een kleine fietsbeurs. Fietsenmetgemak.nl is daarbij ook van de partij. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van E-bikes, met merken als Kalkhoff, Qwic en Victoria. Tijdens deze dag kunnen E-bikes ook getest en uitgeprobeerd worden. Ook als je niet deelneemt aan de fietsdag! Voor de eerste 200 aanwezigen op 9 juli is er zelfs een gratis goodybag.

 

 

Vier nieuwe fietsroutes in Parkstad Limburg

Daarnaast worden op deze dag nog 3 andere (nieuwe) fietsroutes door Parkstad Limburg gepresenteerd. Naast de Kastelenroute is er ook een Groenroute, een Heuvelroute en een Grensroute gerealiseerd. De routes zijn uitgezet met gebruik van het fietsknooppuntennetwerk en een informatieve plattegrond met bezienswaardigheden en culinaire pauzes. Al met al laten de vier routes je de bijzondere plekjes van Parkstad Limburg zien. Als je de routes fietst dan blijkt dat Parkstad Limburg niet voor niets ‘Beste Reisbestemming ter Wereld’ is geworden in 2016. De routes zijn (vanaf 9 juli) gratis verkrijgbaar op diverse informatiepunten, horecagelegenheden en natuurlijk de VVV Zuid-Limburg Winkels in Heerlen, Sittard, Vaals, Valkenburg en Gulpen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.