1 op de 5 singles lost schulden af met vakantiegeld

Op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd. Zo’n 21 procent van de singles in Nederland gebruikt het vakantiegeld om schulden af te lossen in plaats van een vakantie te boeken. Dit blijkt uit een steekproef van Online Magazine Singlessite.nl onder 475 respondenten.

Een singlereis is niet voor iedereen weggelegd

Een singlereis is niet voor iedereen weggelegd

Besteding vakantiegeld

Naast het aflossen van schulden (21%) wordt er door de singles ook gespaard (15%). De overige 63 procent gebruikt het vakantiegeld daadwerkelijk om op vakantie te gaan. We vroegen de singles ook welk bedrag ze spenderen aan een vakantie wanneer er wel geboekt wordt.

Maximaal 500 euro: 13%
Tussen de 500 en 1.000 euro: 22%
Tussen de 1.000 en 1.500 euro: 20%
Tussen de 1.500 en 2.500 euro: 11%
Tussen de 2.500 en 3.000 euro: 7%
Boven de 3.000 euro: 9%

 

 

Solo of samen op vakantie

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor ‘de single’ in Nederland. We vroegen hen daarom met wie ze deze zomer op vakantie gaan. Opvallend is dat maar liefst 1 op de 3 singles er solo op uit trekt.

Alleen op vakantie: 33%
Met vrienden: 8%
Alleen met de kinderen: 15%
Met andere singles (groepsreis): 20%
Met andere eenoudergezinnen: 2%
Niet op vakantie: 22%

 

 

Vakantiebestemming

Waar gaat de reis naar toe deze zomer? We zien dat verreweg de meeste singles (66%) de zomervakantie in Europa doorbrengt. Zo’n 7 procent blijft zelfs in ons eigen Nederland om vakantie te vieren. Als het gaat om verre bestemmingen is Azië het populairst (7%) gevolgd door Afrika (5%). Zuid-Amerika komt met 3 procent op een derde plek.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.