Veel te vieren in de fietsstreek Radsüden

In 2016 is er op het gebied van fietsen veel te vieren in de gastvrije regio tussen Heidelberg, Stuttgart en Rothenburg ob der Tauber: jubilea van verschillende populaire fietsroutes en onderscheidingen door de Allgemeinen Deutschen Fahrrad-Club (ADFC).
odenwald-madonnen-radweg

Vier sterren voor de Odenwald-Madonnen-Weg

De afwisselende Odenwald-Madonnen-Weg werd in juni door de Deutchen Fahrrad-Club als kwaliteitsroute onderscheiden met vier sterren. De 174 km lange route gaat van Tauberbischofsheim door het heuvelachtige Odenwald, het Neckartal en over de mooie Rijnvlakte naar Kaiserstadt Speyer. Onderweg mag een stop bij kasteel Zwingenberg en het fabelachtige Wolfsschlucht niet ontbreken.

 

 

Weer vijf sterren voor Liebliches Taubertal – Der Klassiker

Het 100 km lange fietspad Liebliches Taubertal – Der Klassiker van Rothenburg ob der Tauber naar Wertheim am Main heeft opnieuw vijf sterren gekregen van de ADFC. Dat is bijzonder, want er zijn maar twee fietsroutes in Duitsland met vijf sterren. De tocht garandeert naast veel fietsplezier en mooie rivierdalen, burchten, kastelen en kloosters ook een ongekende gastvrijheid.

 

 

10 jaar Skulpturenradweg

Sinds mei 2006 kunnen fiets- en cultuurfanaten hun hart ophalen op het 77 kilometer lange fietspad Skulpturenradweg door de Bauland-gemeenten. Met indrukwekkende beeldhouwwerken van 18 kunstenaars worden kunst en cultuur op een originele manier met elkaar gecombineerd. Tot oktober vinden er nog talrijke evenementen plaats ter ere van het jubileum.
Skulturenradweg-duitsland

25 jaar Main-Tauber-Fränkischer Rad-Achter

De populaire route Main-Tauber-Fränkischer Rad-Achter is 153 kilometer lang en gaat door Bauland en Odenwald, en vervolgens via Main en Tauber weer terug naar het beginpunt Lauda-Königshofen. Een bijzonder hoogtepunt vormen de grotten Eberstadter Höhlenwelten met hun bijzondere vormen. Het 25-jarige jubileum wordt op 3 juli gevierd met een fietstocht van Freudenberg naar Wertheim en twee bijzondere fietsarrangementen.

10e Tour de Hohenlohe

Van 9 tot 11 september vindt het 10-jarige jubileum van de Tour de Hohenlohe plaats, het grootste evenement voor recreatieve fietsers in de regio. In Hohenlohe wordt het jubileum gevierd met een cultureel-culinair aanbod, tochten met wegwijzers langs de route en een feest voor fietsers waarbij de regionale keuken en een gevarieerd programma centraal staan.

Fietsportaal Radsüden

Alle omschreven routes zijn onderdeel van het onlineportaal www.fietsen-zuiden.nl. Zes toeristische regio’s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg – geven hier informatie over bezienswaardigheden en fietsroutes. Boekbare arrangementen en tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het portaal compleet.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.