Grou rolt de Groene Loper uit voor jong en oud!

Maandag 20 juni 2016 is het dan eindelijk zo ver! De officiële openingshandeling voor de aanleg van de natuur, speel en beleeftuin aan de Sûdfinne in Grou. Tussen 14.30 en 15.00 geeft de wethouder van Leeuwarden, mevr. Isabelle Diks, het officiële startschot voor de aanleg.

De beleeftuin in Grou

De beleeftuin in Grou

Op het terrein van de voormalige NijDjipskoalle, word, deze zomer nog, als onderdeel van De Groene Loper Grou, een prachtige groene speelplek aangelegd waar iedereen naar hartelust in bomen mag klimmen, hutten kan bouwen en lekker door de bosjes kan lopen over het blote voetenpad. Er zal een mooie kabelbaan komen en zelfs een heuse klimmuur verrijzen. Kinderen kunnen straks tussen de kikkers en salamanders in het water staan. We willen op deze manier graag bijdragen aan een stukje natuur educatie zodat kinderen weer in contact komen met de flora en fauna.

 

 

Daarnaast zullen er beachvolleybalvelden komen en word er een apart gedeelte ingericht voor de bewoners van de Friesma State (verzorgingstehuis) zodat deze kunnen tuinieren in speciaal voor hun gemaakte plantenbakken.

 

 

De grondwerkzaamheden zullen eerdaags starten en de volledige aanleg neemt meerdere weken in beslag. Het ontwerp en de begeleiding is in handen van Snoek Hoveniers . Voor het onderhoud nadien word er druk gewerkt aan een samenwerking met o.a. de speeltuinenvereniging, het dorpenteam, de volleybalvereniging en de Friesma State. Al deze partijen hebben al aangegeven een gedeelte van het onderhoud van het prachtige terrein op zich te willen nemen.

De Mienskip van Grou laat zich hierbij dus van zijn beste kant zien.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.