Cultureel en creatief uitstapje naar de Wildlife Art-tentoonstelling in Oldenburg

Sinds 30 april trekt de tentoonstelling “Wildlife Art” in het Landesmuseum Natur und Mensch Oldenburg natuurliefhebbers van heinde en verre. Te zien zijn schilderijen en beelden met als onderwerp wilde dieren uit de hele wereld.
simon-gudgeon-kunstwerk

Het werk van 8 gerenommeerde Wildlife Art-kunstenaars, zoals Carl Brenders uit België, Kent Ullberg uit Zweden en de Brit Simon Gudgeon, getuigt van een geheel eigen, originele visie op de natuur. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 18 september.

Geïnteresseerde bezoekers mogen, na het bekijken van de tentoonstelling en de kennismaking met de uiteenlopende mogelijkheden om dieren af te beelden, zelf aan de slag gaan. Op de galerij van de tentoonstellingsruimte liggen potlood en papier klaar om opgezette dieren te tekenen en zo structuur en perspectief en de wisselwerking van licht en schaduw nader te ontdekken.

 

 

Workshop wilde dieren schilderen met acryl

Een van de hoogtepunten in het begeleidend programma vindt plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 juli. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling geeft de Syrische kunstenaar Naser Agha een workshop voor volwassenen: wilde dieren schilderen met acrylverf. De talen die tijdens de workshop worden gesproken zijn Engels, Duits, Frans en Arabisch. Naser Agha wordt geassisteerd door educatief medewerkster Kirsten Preuss. Naser Agha kwam in oktober 2015 naar Duitsland. Zijn bezielde en kleurrijke werken waren te zien op talrijke solo- en groepstentoonstellingen in Syrië en de Arabische wereld, evenals in Parijs, Madrid en Stockholm. In 2007 was hij vertegenwoordigd in het Syrische paviljoen op de Biënnale van Venetië. Het aanmelden voor de workshop kan telefonisch onder nummer: +49 441 9244-300.

 

 

Meer informatie: www.naturundmensch.de/sonderausstellungen.html

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.