‘Ik vertrek’-droom uitproberen in het Proefhotel

Het Proefhotel is een nieuw concept waarbij mensen die serieuze plannen hebben om naar het buitenland te vertrekken hun gastenconcept met eigen verworven gasten een paar weken lang kunnen uitproberen. De proefhoteliers doen dat op de droomplek van Hans Bruns en Nel Griffioen, De Berghut in de Oostenrijkse Alpen.

Het Proefhotel

Het Proefhotel

Zij zijn de bedenkers van het Proefhotel dat onderdeel is van hun Droomplekacademie. Zelf vertrokken Hans en Nel met hun twee zoontjes in 2009 uit Nederland. Met vallen en opstaan, want er komt veel meer bij het runnen van een gastenverblijf kijken dan de meeste mensen denken, runnen zij nu al jaren een beproefd gastenverblijfconcept. Met het Proefhotel coacht en traint het paar de deelnemers ‘on the job’ om straks op een eigen droomlocatie, of dat nu in Frankrijk, Italië, Zuid-Amerika of ergens anders ter wereld is, datzelfde succes te hebben. Het Proefhotel is winnaar van de ‘VertrekNL Ondernemersprijs 2016’.

 

 

Waar het mis gaat

Jaarlijks emigreren bijna 150.000 Nederlanders om hun geluk in het buitenland te beproeven, maar te veel mensen komen gedesillusioneerd van hun buitenlandavontuur terug. Dat kan volgens Nel anders: “In de praktijk blijken mensen die willen vertrekken vaak druk bezig met het regelen van de financiering en het plannen van de verbouwing. Maar hoe werkt het runnen van een gastenverblijf nu eigenlijk? Over dit onderdeel van de droom wordt vaak gedacht: “dat is niet zo moeilijk; dat kunnen wij wel”. Maar na de aankoop van de locatie en de verbouwing begint het echte werk pas. Niet voorbereid zijn is vragen om problemen. Mensen weten vaak niet waar ze aan beginnen. En juist daarom zijn wij het Proefhotel gestart zodat veel meer mensen hun buitenlanddroom tot een succes kunnen maken,” aldus Nel.

 

 

Vliegende start

Hans en Nel bieden mensen met vertrekplannen een aantal maanden online coaching met hun Droomplekacademie waar ze klaargestoomd worden om vervolgens enkele weken het Proefhotel met eigen personeel en met een eigen concept te runnen.

Hans: “We delen met de proefhoteliers alle ins en outs over het runnen van een kleinschalig gastenverblijf, of het nu gaat om een hotel, bed & breakfast, catered chalet of pension. Gedurende de Proefhotel-periode krijgen ze 24/7 onze begeleiding. Ons doel is dat de proefhoteliers straks een vliegende start maken op hun eigen droomlocatie. Als de proefhoteliers het goed doen, is de training en coaching kosteloos, want dan verdienen zij hun investering terug doordat hun Proefhotel volle bezetting heeft. Na het runnen van het Proefhotel weten de deelnemers precies wat hen te wachten staat als ze echt vertrekken en kunnen ze hun buitenlanddroom vol zelfvertrouwen waar gaan maken!”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.