Ontdek Brooklyn’s iconic Coney Island

Coney Island is het iconische en kleurrijke schiereiland van New York City en de perfecte plek voor een fun filled zomers uitstapje. Verruil het drukke stadse leven voor ontspanning en plezier en geniet in deze neighborhood van Brooklyn van de stranden, de board walk en de classic attracties zoals de Cyclone en Deno’s Wonder Wheel.

Coney Island in NYC

Coney Island in NYC

Op 18 juni wordt de Coney Island Summer officieel ingeluid met de jaarlijks terugkerende Mermaid Parade, waarbij duizenden mensen verkleed gaan als zeemeermin of een ander zeewezen.

“Op Coney Island gaat het om zon, surfen, spanning en eindeloos entertainment”, aldus Marty Markowitz, NYC & Company’s Vice President of Borough Promotion and Engagement. “Van genieten op de zandstranden en de wereldberoemde Coney Island board walk tot de nieuwste concerten in het gloednieuwe Amfitheater, er zijn genoeg zomeractiviteiten voor alle leeftijden om naar uit te kunnen kijken. Als het aankomt op het maken van een zomertripje, is Coney Island uitnodigend, makkelijk bereikbaar, betaalbaar en altijd populair.”

 

 

What to see & do

Coney Island is een waar paradijs voor iedereen die op zoek is naar een dagje plezier en ontspanning. Het schiereiland staat vooral bekend om de twee legendarische attractieparken. Luna Park staat bekend om de one and only Coney Island Cyclone en de Wild River. Deno’s Wonder Wheel Amusement Park heeft zowel kindvriendelijke attracties als spectaculaire achtbanen zoals de Thunderbolt. Maar naast attractieparken heeft Coney Island nog veel meer te bieden, zoals het New York Aquarium, thuis van onder andere pinguïns, zeeschildpadden en walrussen. Voor de honkballiefhebbers spelen de Brooklyn Cyclones hun thuiswedstrijden in het MCU Park en voor pure ontspanning kun je neerploffen op het brede zandstrand Coney Island Beach. Nieuw op Coney Island is het Amfitheater op de Coney Island Boardwalk, een openluchttheater waar de hele zomer lang concerten en comedy- en entertainment shows worden georganiseerd.

 

 

What to eat

Een trip naar Coney Island is niet compleet zonder een hotdog met knapperige kreukelfrietjes van Nathan’s Famous. Voor klassiek comfort food met uitzicht over zee ga je naar Tom’s Coney Island. Pizzaliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen op Coney Island. Grimaldi’s Pizzeria is een lokale hotspot en voor steenovenpizza’s met verse ingrediënten uit Italië ga je naar Totonno’s Pizzeria.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.