Rebranding en nieuwe website voor NYC & Company

NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van New York City, heeft vandaag een visuele rebranding gelanceerd, waaronder een volledig nieuwe website NYCgo.com – dé site voor de laatste, de leukste en de beste insider tips over de vijf boroughs van New York City.
nyc-company-rebranding-website

Nieuwe elementen binnen de branding zijn onder andere twee zelfontwikkelde lettertypes en meer dan 250 eigen iconen en nieuw kleurgebruik; geïnspireerd op de bruisende energie, de diversiteit en de levende geschiedenis van New York City. Op nycgo.com/relaunch brengen video’s de rebranding in beeld.

nycgo.com

De internationale website nycgo.com, die compleet in-house is ontwikkeld, werd gelanceerd in 2009. De vernieuwde site wordt vanaf vandaag gefaseerd opgeleverd en bevat onder andere een nieuw mobile-first design om mobiel gebruik te optimaliseren, meer video integratie en high impact visuals, een trending topics stream en volledig geïntegreerde city maps. Om bezoekers meer ondersteuning te bieden bij het plannen van een citytrip naar New York City zijn samenwerkingen aangegaan en uitgebreid met onder andere e-commerce partners Booking.com, OpenTable.com en Broadway Inbound.

 

 

Onder leiding van Emily Lessard, Creative Director, heeft NYC & Company’s creatieve team de lettertypes NYC Sans en NYC Block ontwikkeld als onderdeel van het vernieuwde visuele merk. De fonts worden gebruikt voor de website, marketing en andere promotionele activiteiten. Geïnspireerd door de look & feel van het MTA design van Massimo Vignelli uit 1972 blikt NYC Sans terug naar het klassieke beeld van de NYC Subway. NYC Block is geïnspireerd op het officiële New York City logotype. Voor een samenspel van de contrasten, levendigheid en buzz van New York City wordt NYC & Company’s zwarte brand color altijd ondersteunt door felle themakleuren zoals het onmiskenbare geel van yellow cabs, het groen van de koperen Lady Liberty en het Griekse blauw van de iconic coffee to go cups.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.