Slagharen krijgt nieuwe achtbaan

Na jaren speculeren kunnen de fans van Attractie- & Vakantiepark Slagharen – en attractieparken in het algemeen – zich verheugen op een nieuwe achtbaan. De “thrill ride” wordt geopend in het voorjaar van 2017, is stiller, hoger en spectaculairder dan de huidige Thunder Loop achtbaan. De legendarisch Thunder Loop, met de eerste looping van Nederland, wordt dit najaar afgebroken.

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen

“Eindelijk is het zover en kunnen wij vol trots vermelden dat wij een nieuwe en spectaculaire achtbaan gaan openen in het voorjaar van 2017”, vertelt een opgetogen directeur Wouter Dekkers. De achtbaan komt op de plaats van de Thunder Loop en het grasveld dat er voor ligt. De baan is stiller, hoger en spectaculairder dan de huidige achtbaan, maar meer wil Dekkers er niet over kwijt.

 

 

Vaarwel Looping Star

Het icoon “Thunder Loop” of beter bekend als “Looping Star” zal in 2016 haar laatste rondjes rijden. Miljoenen bezoekers van het attractiepark hebben een ritje gemaakt, waaronder ook bekende Nederlanders zoals Linda de Mol. Het voormalige Ponypark Slagharen was het eerste attractiepark in Nederland waar je in een achtbaan over de kop ging.

 

 

Het besluit om dit najaar afscheid te nemen van de Thunder Loop is genomen op basis van de stijgende onderhoudskosten voor nu en de komende jaren. Daardoor is het bedrijfseconomisch aantrekkelijker geworden om te investeren in een nieuwe achtbaan.

De baan is ontworpen door Anton Schwarzkopf, als mobiele achtbaan voor Duitse kermissen. Na de introductie in Duitsland kon Nederland niet achterblijven. Slagharen had in 1979 de primeur met deze bijzondere achtbaan welke door prof. mr. Pieter van Vollenhoven geopend werd.

Wild, Wild, West

In lijn met andere recente investeringen zal ook deze attractie gethematiseerd worden naar het Wilde Westen in Amerika van rond 1850.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.