Zonnig Brazilië warmt zich op voor de Olympische Spelen

Brazilië is dit jaar gastland van het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen. Sinds mei reist de olympisch fakkel in 90 dagen langs meer dan 300 steden naar de eindbestemming Rio de Janeiro. Inmiddels is het vuur aangekomen in de zonovergoten noordoostelijke regio’s van Brazilië. Volg de route van de vlam langs witte stranden, tropische wateren en ongerepte natuur door de deelstaten Bahia, Alagoas, Ceará, Pernambuco en Paraíba.

Rio 2016

Rio 2016

Bahia

In acht dagen reist de olympische fakkel langs de zonovergoten oostkust van Bahia, waar in 1500 de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral voet op Braziliaanse bodem zette. Op deze plek is eind 19de eeuw Porto Seguro gesticht. De fakkeltocht voert noordwaarts langs onder andere Ilhéus, Valença en Feira de Santana richting Salvador.

De derde stad van Brazilië telt bijna 3 miljoen inwoners en staat vooral bekend om culturele tradities, capoeira, carnaval, muziek en stranden. Het historische centrum van Salvador is werelderfgoed. De smalle straatjes en kleurrijke gevels vertellen het verhaal van een koloniaal verleden.

 

 

Alagoas

Vanuit Bahia reist de vlam naar Alagoas: de deelstaat beroemd vanwege de natuurlijke attracties zoals de witte stranden, helderblauw wateren en groene natuur. De stad Maceió ligt direct aan de Atlantische Oceaan en hier vind je prachtige stranden zoals Ponta Verde en Pajuçara. Zwemmen en watersporten is heerlijk in het door de zon verwarmde water.

 

 

Ceará

Het olympisch vuur vervolgt de tocht naar Fortaleza in het noorden van de deelstaat Ceará. Naast zon, zee en strand kan je hier ook genieten van heerlijke zeevruchten. Het tropische landschap vol kokospalmen, mangroven, zandduinen en vissersboten is de moeite waard om doorheen te reizen.

Pernambuco

De deelstaat Pernambuco verwelkomt de olympische vlam in maar liefst tien steden, te beginnen in Petrolina. Deze stad in het binnenland ligt aan de rivier São Francisco. Het vuur vervolgt de tocht naar Caruaru, de stad waar deze maand het São João de Caruaru festival groots gevierd wordt.

In Recife, de hoofdstad van Pernambuco, vind je sporen van een Nederlands verleden. In de 17de eeuw heette Recife Mauritsstad. Het Fort Oranje op het nabijgelegen eiland Itamaracá, en de in Recife gelegen forten De Bruyn en Fort Frederik Hendrik herinneren aan die tijd. Nu staat Recife vooral bekend om het strand van Boa Viagem en het heldere, warme water.

 

 

Paraíba

João Pessoa in de deelstaat Paraíba is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de stranden en het heerlijke warme water. Langs de stranden vind je eindeloze rijen palmbomen en kraampjes met lekkere gerechten. De kliffen aan de kust van João Pessoa vormen de perfecte omgeving om te wandelen en te fietsen. De stad staat ook bekend als ‘Porta do sol’: het is namelijk de meest oostelijk gelegen stad van het Amerikaanse continent. Het is de plek waar de zon het eerst opkomt in Amerika.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.