Dit is het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016

Bed & Breakfast ‘Het Hof van Laren’ in Laren is op woensdag 8 juni uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016. De accommodatie, een achttiende-eeuwse boerderij middenin het Gooi, scoorde afgelopen jaar het hoogst in het Nederlandse classificatiesysteem voor B&B’s en behaalde de beste reviews op Bedandbreakfast.nl.
beste-bed-breakfast-2016

Dat heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, bekendgemaakt.

Het Beste Bed & Breakfast van Nederland

Het Beste Bed & Breakfast van Nederland wordt ieder jaar uitgeroepen onder B&B’s in de klasse van 5 tulpen, de hoogste categorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De winnaar wordt bepaald op basis van de service en faciliteiten, gecombineerd met de reviews die gasten schrijven op Bedandbreakfast.nl. Ook B&B ‘Comfortabel Rustpunt’ in Heerlen en B&B ‘De Korhoen’ in Nijverdal waren genomineerd in de 5-tulpenklasse. Zij behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

 

 

“Het is duidelijk dat Het Hof van Laren, door gasten beloond met een 9,8 in de reviews, de crème de la crème is van de Nederlandse B&B’s. Alles aan Het Hof van Laren ademt topklasse. Van de modern-landelijke inrichting tot het loungeterras aan de zwemvijver: het oogt allemaal even verzorgd en stijlvol. Het Hof van Laren laat zien wat B&B’s vandaag de dag zo bijzonder maakt. Een bed & breakfast is al lang geen budgetaccommodatie meer, maar een hoogwaardig verblijf waar je in de watten wordt gelegd. Het vijfsterren-hotelgevoel inderdaad, maar dan met persoonlijke aandacht in een kleinschalige, unieke sfeer. Het vijftulpen-gevoel!”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

 

 

Winnaars overige categorieën

Ook in de categorieën van 1 tot 4 tulpen zijn de beste bed & breakfasts van Nederland bekendgemaakt. Dit zijn de winnaars per categorie:

5 tulpen

Eerste prijs: Het Hof van Laren in Laren (Noord-Holland)
Tweede prijs: Comfortabel Rustpunt in Heerlen (Limburg)
Derde prijs: De Korhoen in Nijverdal (Overijssel)

4 tulpen

Eerste prijs: Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland)
Tweede prijs: B&B Van Elewout in Bergen op Zoom (Noord-Brabant)
Derde prijs: EcoLinde in Vorden (Gelderland)

3 tulpen

Eerste prijs: De Lochterhof in Berg en Terblijt (Limburg)
Tweede prijs: B&B Agnetenhoeve in Overasselt (Gelderland)
Derde prijs: Joarum in Kubaard (Friesland)

2 tulpen

Eerste prijs: Hotel California in Wichmond (Gelderland)
Tweede prijs: Flora’s op Boerskotten in De Lutte (Overijssel)
Derde prijs: Op de vlakte in Bollingawier (Friesland)

1 tulp

Eerste prijs: Huize Sonja in Hollum (Friesland)
Tweede prijs: B&B Passage in Driebergen (Utrecht)
Derde prijs: De Vlinder in Nijmegen (Gelderland)

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie maakt de kwaliteitsverschillen tussen B&B’s inzichtelijk door middel van roze tulpsymbolen. Deelnemende accommodaties kunnen één tot vijf tulpen verdienen. Elke B&B wordt bezocht door een mystery guest en beoordeeld aan de hand van een objectieve normenlijst. Ruim 520 bed & breakfasts in Nederland zijn bij het classificatiesysteem aangesloten. Onder de B&B’s met vijf tulpen wordt ieder jaar het Beste Bed & Breakfast van Nederland uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.