‘Modelbouw in Actie’ bij Aviodrome Lelystad

‘Modelbouw in Actie’. Dat is de naam van het evenement dat Aviodrome op 25 juni houdt. Het Luchtvaart-Themapark in Lelystad staat dan volledig in het teken van deze prachtige hobby. Bezoekers kunnen naast al het moois dat Aviodrome sowieso al te bieden heeft, genieten van een modelbouwbeurs, een vliegshow met schaalmodellen en tal van kinderactiviteiten.

Modelbouw in Actie. Foto: Aviodrome/Libéma

Modelbouw in Actie. Foto: Aviodrome/Libéma

Tijdens ‘Modelbouw in Actie’ worden bijzondere schaalmodellen getoond aan de hand van verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld de spoorwegen, luchtvaart en marine. Ook is er een spectaculaire vliegshow met deze modellen. Daarnaast zijn er diverse modelbouwverenigingen aanwezig waarvan de leden ter plekke met hun hobby aan de slag gaan. Ook worden er modelbouwproducten te koop aangeboden. Dankzij de samenwerking met IPMS (International Plastic Modellers’ Society) kunnen bezoekers ook zelf gratis aan de slag met een bouwplaat.

 

 

Bootjes besturen

Voor kinderen zijn er diverse activiteiten op het gebied van modelbouw. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hun eigen modelvliegtuigje bouwen en meerijden op een echt stoomtreintje op een modelspoor van 200 meter. Verder kan iedereen genieten van de vrachtwagen modelbaan. Daarnaast is er in samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum ook een raketworkshop waar kinderen zelf een raket kunnen maken en afvuren (tot wel 45 meter ver!).

 

 

Unieke avondopenstelling

Speciaal voor ‘Modelbouw in Actie’ is Luchtvaart-Themapark Aviodrome op 25 juni ook ’s avonds geopend. Aviodrome is deze dag te bezoeken van 10.00 tot 21.00 uur. Om 19.00 uur vindt de spectaculaire modelluchtvaartshow plaats met de meest uiteenlopende modellen: van een F16 tot zelfs een vliegende heks. Liefhebbers kunnen verder onder meer genieten van een Aerobatic-formation met de Yak 54, een 3D helikopter, een prachtige F-16 Israel, de F-100, toestellen waar miniatuurparachutisten uit springen, een vliegende grasmaaier en modellen waarin door bezoekers meegebrachte knuffels mee kunnen vliegen. Na de landing ontvangen zij een vliegdiploma voor hun knuffels.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.