Ook op reis altijd de juiste wijn met de Smart sommelier app

De juiste wijn selecteren op vakantie in een restaurant of supermarkt geeft keuzestress. Om het leven van de wijndrinker leuker te maken, is WineStein ontwikkeld, een handige app die ervoor zorgt dat je altijd de juiste wijn drinkt, die past bij het moment. De nieuwe app wordt deze week gelanceerd.
winestein-1

Wetenschappelijk

Maar liefst 87% van de Nederlanders zegt niets tot zeer weinig van wijn te weten en kiest wijn op basis van de fles, het etiket of de prijs. Om deze wijndrinkers te helpen is WineStein ontwikkeld. Deze ‘smart sommelier’ combineert de kennis en ervaring van wijnexperts met de culinaire know-how die van topchefs. De handige app geeft een wetenschappelijk en objectief advies welke wijn het beste past bij welk gerecht of welk gerecht past bij welke wijn.

 

 

Onafhankelijk

Door middel van complexe, zelflerende algoritmes, die in samenwerking met Big4Data (onderdeel van de Radboud Universiteit) zijn ontwikkeld, worden smaakfactoren uit wijnen objectief vergeleken met die van gerechten. De app bevat maar liefst 3.800 ingrediënten en verschillende bereidingswijzen die in combinatie honderdduizenden gerechten vormen. Daarnaast bevat de app informatie over duizenden wijnen. Hoe beter een wijn matcht met een gerecht, hoe hoger het cijfer. Op basis van de hoogste scores worden wijnen aanbevolen, die vervolgens kunnen worden gekocht bij een wijnwinkel in de buurt op of het web. Deze wijnadviezen zijn onafhankelijk.

 

 

De eerste versie van de digitale sommelier WineStein werd al in 2011 al gelanceerd, maar de app en de content waren sterk verouderd en voldeden niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. De totaal vernieuwde app is een stuk gebruiksvriendelijker en bevat meer content, zowel gerechten als wijnen. Komende tijd wordt de app getest op een groter publiek, wordt de inhoud op basis van gebruikerservaringen verder verbeterd en worden meer functionaliteiten toegevoegd. Bijvoorbeeld een fotografische presentatie van de wijnen en een passend wijnadvies voor een tafel met verschillende gerechten.

iPhone app

De app is vanaf nu verkrijgbaar in de App Store. Op dit moment is de app alleen geschikt voor iPhones, later dit jaar wordt ook een Android-app gelanceerd. Een eenvoudige versie van de app is gratis te downloaden, de complete versie kost slecht 3,99 euro.

winestein-2

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.