De olympische vlam vervolgt zijn route door Brazilië

Op 3 mei is in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia de olympisch fakkel haar reis door het hele land begonnen. Op weg naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen op 5 augustus, passeerde het olympisch vuur eerst de Braziliaanse deelstaat Goiás. De fakkel bezoekt ook de zuidoostelijke regio van het land en doet hier tijdens zijn reis de deelstaten Minas Gerais, São Paulo, Espírito Santo en Rio de Janeiro aan. Een gevarieerde reis met verschillende hoogtepunten: langs steden, landschappen en culturele bezienswaardigheden.

Cristo Redentor

Cristo Redentor

Minas Gerais

De deelstaat Minas Gerais is rijk aan geschiedenis, cultuur en tradities. Je vindt er prachtige landschappen en historische steden in barokke stijl met een prachtige architectuur, zoals de steden Ouro Preto en Tiradentes.

De hoofdstad van Minas Gerais is Belo Horizonte; de op drie na grootste stad van Brazilië. Haar naam, dat letterlijk vertaald ‘mooie horizon’ betekent, heeft de stad te danken aan het prachtige uitzicht van nabijgelegen bergen. Tegenwoordig is de stad een echte metropool met mooie wijken, winkels en geweldige musea zoals het Pampulha Art Museum, ontworpen door architect Oscar Niemeyer.

 

 

São Paulo

Ten zuiden van Minas Gerais ligt de deelstaat São Paulo met haar gelijknamige hoofdstad. De stad is gigantisch; het heeft zo’n 12 miljoen inwoners, 101 musea, 164 theaters en ontelbaar veel parken. Er wordt gezegd dat de stad het beste nachtleven van de wereld heeft en daarnaast een geweldige gastronomie. De stad beheerst zowel de internationale als regionale keuken en kent vele restaurants van hoog niveau.

 

 

subtitel

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro is het hoofdkwartier van de Olympische Spelen in Brazilië. De stad heeft vele natuurlijke attracties; zoals de botanische tuin, de Suikerberg, stranden van Copacabana, Ipanema en Barra da Tijuca.

Maar ook het beeld van Christus de Verlosser en de 1400 meter lange kabelbaan zijn bekende attracties van de stad. Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de diverse hoogtepunten van de stad.

 

 

Over Embratur

Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren. Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.