Ontdek de Gay Pride 2016 in NYC

NYC & Company nodigt mensen van over de hele wereld uit om naar New York City te komen voor de jaarlijkse Gay Pride 2016. Dit jaar vind de Gay Pride plaats van 19 tot 26 juni met het thema ‘Equality Needs You’. Naast de spectaculaire evenementen in Manhattan kleuren alle vijf de wijken roze met feestelijke programma’s in de maanden juni en juli.

De Gay Pride van NYC

De Gay Pride van NYC

“Als meest diverse en verwelkomende stad ter wereld omarmd New York de LGBT bezoekers het hele jaar door. NYC’s Gay Pride is hét moment om in de stad te zijn!”, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Of je nu naar West Village –de geboorteplaats van de homobeweging- Chelsea, Hell’s Kitchen, East Village, Williamsburg of Jackson Heights gaat, we moedigen bezoekers en locals aan om deel te nemen aan de iconische en levendige Pride evenementen die plaatsvinden in heel New York aankomende juni en juli.”

 

ZIE OOK: Recordaantal van 58,3 miljoen bezoekers in New York City

 

Pride highlights

De Pride in NYC gaat officieel van start met de Pride Rally op 24 juni om 19:00 uur op de Hudson River Park’s Pier 26. Om de kick-off van de Pride goed te vieren vindt later die avond de Fantasy Party plaats in een van NYC’s populairste clubs, The Diamond Horseshoe op Times Square. Dit jaar is het thema ‘neon’ dus felle kleuren zijn een absolute must! Een dag later kun je ’s middags helemaal losgaan in één van de meest exclusieve locaties van de stad, de Hudson Terrace, tijdens de VIP Rooftop Party. Diezelfde middag zijn vrouwen welkom bij het exclusieve vrouwenfeest Teaze. Op 26 juni staat The March op het programma dat begint in Murray Hill op 36th Street en Fifth Avenue en eindigt in West Village. De NYC March is de langste pride mars van het land en honderden organisaties en publieke figuren doen ieder jaar mee. Direct na The March begint de PrideFest, de jaarlijkse LGBT street fair op Hudson Street. Diezelfde middag en avond kun je genieten van live muziek en DJ’s tijdens de 30e jaarlijkse Dance on the Pier op Hudson River Park’s Pier 26.

 

 

Pink Fever in heel New York

Naast alle topevenementen in Manhatten vinden er verschillende lokale Pride evenementen plaats in de vijf wijken van de stad, zoals the Bronx Pride Celebration op 1 juni, de jaarlijkse Brooklyn Pride March op 11 juni en de Queens Pride Parade and Festival op 5 juni. Tegelijk met de NYC Pride evenementen in Manhatten vindt de Harlem Pride Day plaats op 25 juni. Een maand later viert Staten Island het PrideFest op 16 juli in het historische Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.