Ontdek het charmante Prospect Heights in Brooklyn

Staat een bezoek aan de prachtige kersenbloesems in de botanische tuinen in Brooklyn op de planning voor New York? Maak er dan gelijk een dagje van in Prospect Heights! Deze populaire buurt in New York City’s Brooklyn biedt eindeloos veel verschillende activiteiten en attracties en staat bekend om de typische, historische architectuur.
brooklyn-prospect-heights

Maak een wandeling door het enorme Prospect Park, ga shoppen bij de verschillende boetiekwinkeltjes en ontdek de levendige bar- en restaurantscene. Het voorjaar is het perfecte moment om het charmante Prospect Heights te ontdekken!

Een zee van kersenbloesem

De Brooklyn Botanical Gardens zijn een must-visit tijdens de lente. De kersenbloesems staan vol in bloei en kondigen de start van de lente aan met een zee van zachtroze bloemblaadjes die de tuinen sprookjesachtig betoveren in deze tijd van het jaar. Tal van bezoekers komen deze periode naar de botanische tuinen om de kersenbloesems te bewonderen wat bekend staat als Hanami, een eeuwenoude Japanse traditie.

 

 

Van paardrijden tot shoppen en dansen

Naast de mooie botanische tuinen heeft Prospect Heights natuurlijk nog veel meer te bieden. Het Brooklyn Museum beschikt over een uitgebreide collectie aan oude Egyptische meesterwerken, Afrikaanse kunst, Europese schilderijen en moderne kunst. In het gezellige Prospect Park is genoeg te doen voor het hele gezin. Ga paardrijden, maak een ritje in de carrousel of breng een bezoek aan de Prospect Park Zoo. Daarbij is de wijk perfect voor een middagje shoppen vanwege de vele leuke boetiekwinkeltjes. Koop accessoires van lokale designers bij O.N.A. en scoor de leukste vintage items bij 1 of a Find Vintage. Dineren kan bij de vele internationale restaurants, zoals het Mexicaanse restaurant El Antoradero, het Japanse ramen restaurant Chuko Ramen of het Caribische restaurant The Island. ’s Avonds hoeft ook niemand zich te vervelen in Prospect Heights. Zo worden de lekkerste cocktails gemaakt bij de lokale hot-spot Weather Up of dans op de jazz tunes bij Tooker Alley.

 

 

 

 

Comments are closed.