Dit is waarom Thaise eilanden populair zijn onder reizigers

Drie populaire Thaise eilanden hebben topscores behaald in de 2016 TripAdvisor Traveller’s Choice Awards for Islands. Phuket behaalde de tweede plek en Koh Samui en Koh Tao behaalden de derde en vierde plek binnen de top 10 van beste eilandbestemmingen.
thaise-eilanden-populair

De rankings van de internationale beoordelingswebsite TripAdvisor zijn gebaseerd op de interesses van reizigers in de eilanden samen met de reviews en beoordelingen voor de hotels, restaurants en activiteiten op de eilanden.

Veelzijdige tropische eilanden

Het populairste eiland Phuket bereikte een indrukwekkende tweede plek in de ranking voor beste Aziatische eilandbestemmingen. In de wereldwijde ranking behaalde het eiland een mooie achtste plek. Niet heel gek, want Phuket beschikt over een aantal van de mooiste stranden ter wereld en volgens TripAdvisor zijn er maar liefst 1.086 dingen te doen op het eiland. Koh Samui behaalde een derde plek en reizigers kunnen hier genieten van de combinatie van een prachtig landschap met een vriendelijke lokale cultuur. Koh Tao eindigde op de vierde plek en staat bekend als een van ’s werelds beste duikbestemmingen. Met kraakhelder blauw water en de mooiste koraalriffen en tropische visjes is dit eiland een waar duik- en snorkelparadijs.

 

 

Festivals

Naast de prachtige stranden, de indrukwekkende natuur en de vele activiteiten hebben de drie eilanden deze zomer nog meer te bieden. Zo heeft Phuket een rijke geschiedenis en een unieke culturele mix van Chinese en Zuid-Thaise mensen. Bezoek dit eiland vooral in juni, wanneer het Baba Wedding Festival wordt gevierd in de oude stad van het eiland. Het traditionele festival is een van de meest culturele evenementen op Phuket waarbij de authentieke Chinese Baba cultuur wordt gevierd. Liever naar Koh Samui? Ga dan in mei, wanneer het spectaculaire zevendaagse zeilevenement Samui Regatta plaatsvindt. Op Koh Tao wordt in juni bewustzijn gecreëerd voor het milieu met het Save Koh Tao Festival. Dit festival is het hoogtepunt van alle activiteiten en feesten op het eiland met internationale live muziek, DJ’s, optredens, lekker eten en meer.

 

 

 

 

Comments are closed.