Dit is waarom vakantie goed is voor jouw gezondheid

Vakantie is goed voor je gezondheid en welzijn. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos onder een representatieve steekproef van 510 Nederlanders.
vakantie-goed-gezondheid

Maar liefst driekwart van de Nederlanders gaat op vakantie om de dagelijkse hectiek en beslommeringen achter zich te laten; iets minder dan de helft wil ook wat van de wereld zien. Op vakantie gaan betekent voor Nederlanders ook quality time met hun partner, kinderen en familie.

Onderzoek

Onderzoeksbureau Ipsos heeft in opdracht van TUI onderzoek gedaan onder een representatieve groep Nederlanders naar de belangrijkste redenen om op vakantie te gaan en wat vakantie voor hen betekent. Vier op de tien vakantiegangers geeft aan dat de vakantie bijdraagt aan hun geestelijke en/of lichamelijke gezondheid. Daarnaast draagt de vakantie voor een derde van de reizigers bij aan het meer tijd doorbrengen met hun kinderen. Reizen is ook goed voor je relatie: 13 procent vertelt dat zij door vakantie hun partner weer hebben teruggevonden. Bij vakantiegangers van middelbare leeftijd (34-54 jaar) is dit zelfs één op de vijf.

 

 

Het onderzoek bevestigt glashelder dat een vakantie goed doet. Maar liefst zeven op de tien vakantiegangers zegt weer helemaal opgeladen te zijn na terugkomst van vakantie. Dat gevoel is het sterkst in de leeftijdsgroep van 34 tot 54 jaar. Een kwart van de vakantiegangers geeft zelfs aan dat de vakantie heeft bijgedragen aan het voorkomen van een burn-out . Een opvallende uitkomst is dat 17% van de ondervraagden grote beslissingen tijdens of direct na de vakantie neemt. Dit varieert van het ten huwelijk vragen van de partner, het besluiten tot gezinsuitbreiding en een huis kopen tot het opzeggen van een baan of het verbreken van de relatie.

 

 

75% van de vakantiegangers is van mening dat ze het nodig heeft om minimaal een keer per jaar op vakantie te gaan. Ruim de helft kan bovendien pas genieten als ze ook echt fysiek weg zijn van huis. Met name jongeren ervaren op vakantie meer een gevoel van gelukkig zijn dan thuis.

 

 

Comments are closed.