Dit is waarom hotels in Lima de beste bezettingsgraad hebben van Zuid-Amerika

Hotels in de Peruaanse hoofdstad Lima presteren het beste van heel Zuid-Amerika. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek onder hotels in de Zuid-Amerikaanse regio. De hotels in Lima hebben een gemiddelde bezettingsgraad van 70%, een gemiddelde dagkoers van 153 USD en een omzet per beschikbare kamer van 107 USD. Daarmee laat de Peruaanse stad andere Zuid-Amerikaanse steden ver achter zich.
hotel-lima-peru

Panorama de la Hotelería Sudamericana 2015–2016

Het “Panorama de la Hotelería Sudamericana 2015–2016” onderzoek, uitgevoerd door HVS/Hotel Invest in samenwerking met STR, analyseert elk jaar de prestaties van de hotelsector van de grotere Zuid-Amerikaanse steden.

Volgens het rapport is de bezettingsgraad in Lima dit jaar iets gedaald (-5,75%) ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft te maken met enkele nieuwbouwprojecten die zijn afgerond, waardoor het totaal aantal hotelkamers is gestegen. Door de nieuwe hotels zijn de gemiddelde dagkoers (+11%) en omzet per kamer (+4,6%) aanzienlijk omhoog gegaan. Mede door de grote vraag naar hotels in Lima, blijven er nieuwe hotels gebouwd worden.

 

 

Lima heeft, ondanks de daling dit jaar, met gemiddeld 70% nog steeds de hoogste bezettingsgraad uit de regio. De stad laat hiermee andere grote steden, zoals Bogota (55%), Santiago (66%), Buenos Aires (62%) en Sao Paulo (60%) ver achter zich. Ook op het gebied van de gemiddelde dagprijs scoort Lima hoog in verhouding tot omliggende steden. Waar Lima een gemiddelde van 153 USD heeft, komen andere steden gemiddeld niet hoger dan 112 USD; Bogota (102 USD), Santiago (143 USD) Buenos Aires (127 USD) en Sao Paulo (78 USD).

 

 

Vooruitzichten 2016

De vooruitzichten voor 2016 zijn positief. ‘Door het proactief neerzetten van Peru als toeristische bestemming, blijft er een groeiende lijn zichtbaar in de toename van het aantal toeristen dat Peru bezoekt. In 2015 werd deze stijging versterkt door de devaluatie van de Peruaanse munteenheid, de Nuevo Sol, ten opzichte van de dollar‘, aldus de resultaten van het Panorama onderzoek.
hotel-lima-bezettingsgraad

 

 

Comments are closed.